Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Kallt, varmt, kallt, varmt?

 

Jag har fått flera kommentarer och frågor om vädret, någon skrev att det måste vara svårt att stå ut med kylan här. Till skillnad mot vad många tror så är inte Island en enda lång smällkall vinter ;) Det som är kallt här är inte minusgrader utan vinden som ibland kyler ända in i märgen.

Jag vet inte om jag tycker att det är så kallt, nu är det ju iofs bara slutet av oktober än, men ändå. Det blåser och regnar ibland och då blir det ofta väldigt kallt. Men sen kan det ändra om så himla snabbt och bli klar himmel och sol. Jag har inga problem med kyla, jag älskar vintern hemma och gillar både minusgrader och mycket snö. Så för mig är just kylan inget större problem. Här upplever jag inte att jag fryser särskilt ofta, det är när jag stått still länge och det blåser kraftigt kalla vindar. Igår var det riktigt varmt, så pass att jag jobbade lite i bara understället på överkroppen. Samtidigt så kan det vara snö några mil bort, så det är väldigt lokalt väder och det kan förändras precis hur fort som helst.

Jag har nog bara frusit två gånger sen jag kom hit. Båda gångerna efter att stått still lite för länge i regn/hagel och kraftig vind. Annars är det kanske händerna och ansiktet som blir lite kallt ibland. Däremot är det inte ovanligt att jag svettas när jag jobbar, för att jag satt på mig nya kläder och för att det inte är så kallt som det kanske verkade, inifrån.

Enligt Eggert är det alltid fint väder på Island..

 • Två kommentarer från mitt år på Island 1990-91:
  “If you don’t like the weather, wait 5 minutes” och det stämmer verkligen. Jag har aldrig upplevt nåt annat ställe där vädret växlar så himla snabbt!
  “Vad gör man om man är vilse i en isländsk skog? Reser på sig!”
  Jag tror iofs att man har lyckats odla fram lite mer skog nu än för 20 år sedan men det är knappast några större träd som orkar växa däruppe.
  Ha så roligt :-)

  Pernille

  October 27, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment