Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Fredagslöpning, stukad tå och core.

Nu är jag ute på landet igen och andas frisk lantluft. Tittar jag ut genom mitt fönster så går en otålig valack och betar på min gräsmatta som inte är direkt överförtjust över att inte få gå med flocken. Det är väldigt idylliskt här, även om det har regnat hela dagen och är grått i luften.

Det här är mina rötter, det är mitt andra hem. Jag älskar att komma ut hit precis som jag älskar att komma till Stockholm när jag varit borta ett tag. Båda ställena är fantastiska på sina sätt.

När hästar var urlastade och saker inburna var det bara att sticka ut och springa. Jag hade förplanerat dagens pass och för att dte skulel ske och tiden inte skulle bli den avgörande faktorn för OM jag skulle springa, så hade jag på mig träningskläderna redan i bilen upp från Stockholm.

Alice, familjen dalmatiner, var väldigt glad över att få vara springsällskap och dagens pass var 8 minuter löpning med två minuter gång, upprepat tre gånger. Sammanlagt 30 minuter. Benen kändes tunga och sega och jag var långt ifrån runners high man kan säga att jag slet mig fram i varje steg = inte särskilt njutbart och skitjobbigt. Det kändes som om det gick i sirap. Jag har dock lärt mig att oftast känns det extra jobbigt, för att man springer en aning snabbare än man brukar. Och det gjorde jag, under hela passet, trots de 6 minuterna med gång, så höll jag en sitt hastighet på 7,09 min/km. Det är inte snabbt för andra men för mig är det snabbt om jag jämför hur jag sprungit tidigare. Jag höll med andra ord lite drygt ca 6:30 i löpningen, vilket är snabbt för mig i min nuvarande form (och vikt!).

4,2 km senare var jag hemma igen, min runda var precis perfekt lång. Sen blev det ett modifierat corepass då jag stukat min ena tå ganska kraftigt två gånger, varav den senaste gången tidigare idag. Det gjorde att vissa plankor var minst sagt omöjliga att klara av. Tår är dumma grejer att skada.  Avslutade passet med en lång stretch, mycket välbehövligt och nu blir det grillfest i grannbyn (ni hör ju vad lantligt och härligt det låter)!

 

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment