Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Stresshantering.

Nu känns det lite som om jag har tagit mig över en kulle utav saker som ska göras och har en tids nerförsbacke framför mig. Jag hoppas den känslan är rätt. Tid har varit ett intressant begrepp de senaste veckorna med både intensiv ledighet, som varvats med intensiv stress. Jag upplever mig som mindre stresstålig nu än tidigare och tar det som ett tecken på att mina reserver är lite utarmade utav olika anledningar. Att jag, när jag hamnade i en bilkö från Djurgårdens idoluttagningar hem till Kungsholmen (varför tog jag överhuvudtaget bilen dit!?) igår som tog nästan en och en halvtimme, kände hur sjukt stressad det gjorde mig och vilka panikkänslor som växte i bröstet på mig då så blev jag riktigt orolig. Nötande inre stress är en stor bov i ohälsa och jag bör göra något aktivt åt detta för att öka ett inre rum av lugn inom mig. Just nu känns det rummet ganska så litet.

Igår hade vi en väldigt lyckad inflyttningsfest men idag låg en massa “borden” återigen över mina axlar, men orken fanns bara inte där. Så jag bestämde mig för att skita i allt vad “borde” heter. Lägenheten får se fördjävlig ut någon dag extra, träningen får vänta, jag kan beställa ny kurslitteratur en annan dag, bloggen får vila, mailen får jag ta imorgon, jag ringer upp dem som ringt mig en annan dag, jag struntar i att fixa saker som behöver fixas. Jag tog bara helt enkelt min väska och gick ner till norrmälarstrand, bredde ut en handduk på en gräsplätt, la mig ner och njöt i solen. Jag njöt så mycket att jag vaknade en och en halvtimme senare, helt utan dåligt samvete, stresskänslor i bröstet eller ångest över förlorad aktiv tid. Jag kände mig bara lugn och glad, samt mycket piggare än några timmar tidigare.

Kvällen fortsatte med kravlöst njutande utav både gott sällskap, en glass i Rålis och en god middag hemma. Jag behöver få in mer kravlöst och ångestfritt njutande i mitt liv, som sker bara för min egen skull. Det här var en bra start.

 • Ja, var rädd om dig! Det finns bara EN Ella!!!

  Du är klok, ta dina reflexioner på allvar!

  Snigel

  May 9, 2011

 • Way to go! Ofta blir man ju faktiskt mer produktiv efter att ha tagit sådana “Time outer”. Och mer harmonisk framför allt. Vad säger din psykolog om stressen? Du borde ju fått verktyg för att kunna hantera stressen bättre? Eller är det “Skomakarens barn”…?

  Nina

  May 9, 2011

 • Bra där Ella!

  Linda

  May 9, 2011

 • Helrätt! Det lät jätteskönt, och maten ser ljuvlig ut :D .

  soffan

  May 9, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment