Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Påskutmaningen, hur går det?

Vi har knappt två dagar kvar på vår Påskutmaning. Hur går det?

Själv har jag tyckt att utmaningen har varit superbra! Det har tvingat ut mig på midnattspromenader och givit mig en insyn av hur mycket/lite jag rör på mig. Faktiskt rör jag mig mer än jag trott. Det kanske är dags att tvätta bort den där negativa bilden av mig själv som enbart stillasittande?

Dock så har jag misslyckats med målet en av dagarna. Det var en sån där dag då livet kom i vägen och inget blev som det var tänkt. Men, istället för att tycka att jag är sjukt dålig för att jag “misslyckades” en dag, vilket hade varit en naturlig reaktion tidigare, tänkte jag att “även solen har fläckar” och fullföljer resten ändå. Såhär med den dagen i backspegeln inser jag ju att själva vitsen med utmaningen är att öka den övergripande motionen och det har jag gjort. Dessutom har jag blivit väldigt förtjust i att använda stegräknare. Kul!

Kanske kommer det en längre stegutmaning längre fram, vad tycker ni om det? Fler steg per dag? Flera dagar? Som del i en annan utmaning? Vad var bra resp dåligt i det nuvarande upplägget? Feedback är mer än önskat!

 • Hej hej…
  det går bra här med stegen … har själv missat en halv dag med min stegräknare glömde den när jag körde till jobbet så den dagen blev där inte så många steg… tycker helt klart vi kan ha flera sådana här utmaningar… Jag har nog gått mellan 12000-15500 steg per dag…

  och klart vi är bra trots att vi har missat lite :O) kram Cee

  Cee

  April 24, 2011

 • Jag kan känna att det är lite stressande att ha en dagskvot. Jag har hellre en total summa och ett dagssnitt. Vissa dagar funkar det ju sämre än vanligt, så är det ju bara.

  Beckis

  April 24, 2011

 • För mig har det gått helt okej, förutom att jag fick migrän i fredags och blev sängliggande. Det har varit lite jobbigt eftersom det varit långhelg också. Om du ska göra om detta vore det grymt om man tar det under vanliga veckor för du har verkligen rätt, man rör sig mer än vad man tror! :)

  Paula

  April 24, 2011

 • Själv har jag funderat med eller mindre varje dag varför jag inte varit med på utmaningen. Har ju en stegräknare som annars bara samlar damm och jag vill ju gärna vara ute i det fina vädret blandat med nytta istället för varje gång ligga och sola/läsa eller kanske fika. Nästa gång kommer jag utan tvekan vara med!

  Anna-Karin

  April 24, 2011

 • För mig var det bra att se att jag verkligen behöver komma ut och röra på mig innan mina kvällspass på jobbet, annars blir det inte många steg. Enklare när jag jobbar dag, då hittar jag oftast på något efter jobbet. Har klarat 12000 varje dag även om det var på håret några dagar. =)

  Elin

  April 24, 2011

 • Jag har ingen stegräknare men använder appen “RunKeeper” till min Iphone. Har utmanat mig själv med 5 km promenad/löpning om dagen under tiden ni haft stegutmaningen. Ingen aning hur mycket 12000 steg motsvarar men tyckte att 5 km verkade rimligt. Dock var det inte särskilt svårt att komma upp i… Så nu tänker jag ha som mål att nå 10 km om dagen, men hamnar jag på 7 km så är det OK. :)
  Tycker om dina utmaningar!

  Liv

  April 25, 2011

 • Gick sådär, var som sagt uppe i fjällen under påsken och försökte promenera efter en lerig väg och efter en blöt sjö. En dag fick jag inte ihop tillräckligt med steg men annars har jag fått ihop 12000 steg men det har varit rätt kämpigt! Dock så gick det hur lätt som helst då jag var hemma i stan, men jag tycker iaf att det har varit riktigt roligt och bra att ha den här utmaningen i tankarna för annars brukar det bli ganska lite motion då jag är i stugan.. Så tack för det Ella! :)

  Jannike

  April 25, 2011

 • jag älskar stegräknare!
  utmaningen har varit riktigt utmanande för mig, och gjort mig ganska manisk-att jag verkligen “måste” nå minst 12000. och jag har klarat det, genomfört det!
  Men det har varit riktigt tufft och krävande…
  och idag var nog svåraste dagen-kändes urka!
  Men visst blev det iaf 12000! =O)
  TACK vare dig och utmaningen ar jag verkligen varit ritkigt aktiv den här veckan!
  <3
  föresten, hur vill du ha stegen redovisade, per dag eller totala antalet?

  Li

  April 25, 2011

 • Det har gått ganska bra för min del! Jag investerade i en stegräknare, och begav mig ut.
  Jag läste här om era resultat och såg att alla gick hur långt som helst, själv hade jag fått kämpa för att få ihop de 12 000 stegen… Jag gick minst en mil om dagen, men det kändes som att stegräknaren stod still. Till slut började jag fundera på om det var något fel på min räknare, och räknade stegen och jämförde. Och då insåg jag att den stegräknare jag investerat i räknar stegen på endast det benet den sitter vid!! Vilket betyder att jag traskat minst 24 000 steg om dagen…
  De sista tre dagarna hade jag ju koll på detta, och då nöjde jag mig med de 12 000 stegen.
  Förutom påskdagen, då blev det ynkliga 4500 steg,,,
  En kul grej, och rolig utmaning! :-)

  Jenny

  April 26, 2011

 • Måste kommentera igen, har nämligen mätt mig idag och fått minus nästan överallt! Det skulle aaaaaaldrig ha blivit så om jag inte promenerat/sprungit i helgen uppe i stugan för att få ihop stegen. Så även om jag inte klarade att komma upp i 12000 steg alla dag så känns det hur bra som helst, känner mig ändå som en vinnare ;) Hoppas du har fler utmaningar snart igen, är hur bra och peppande som helst :D

  Jannike

  April 26, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment