Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Det är det här som är livet:

Kommer ut till stallet och temperaturen har sjunkit ner en bit under nollan. Funderar en stund över att kyla alltid gör sig så mycket bättre i ett stall, påbylsad stora hästjackan och vinterridstövlarna.

Ensam i stallet, det är fortfarande relativt tidigt, hämtar grimma och beger mig ut i en halvlerig hage. Himlen är lila och det ligger kall dimma över sjön och ängarna. Ser inte så mycket, men min häst står och väntar och går villigt med ut ur hagen.

Donar och fixar, känner hur kylan biter i kinderna, men hästens päls är varm och hans mule pular med min jacka. Väl uppe är det becksvart ute och det får bli ridbanan. Vi skrittar på långa tyglar, han frustar, jag ler. Rörelsen är så välbekant, så lugn, så trygg. En dryg halvtimme senare hoppar jag av, han är glad och jag är glad.

Jag åker hem och känner mig fortfarande arm i kroppen. Det är därför jag har med mig min häst i Stockholm. På hästryggen mår jag alltid bra. Alltid.

 • Åh va härligt det låter!! Helt underbart, jag kan tänka mig att du fick ladda på med god energi under denna stund!! Det är härligt för mig att läsa om andra viktbloggare som kämpar genom vått och torrt. Det är inte så lätt alla gånger… och just nu känns det inte lätt för mig… fast när ska det göra det? Haha, jag är bra pinsam som inte lyckas sköta mig en enda vecka. Men, men tids nog…

  Joline

  November 16, 2010

 • Låter underbart, har alltid beundrat människor som rider. Jag tycker själv hästar är ganska läskiga, så väldigt stora och starka! :P Dom kan ju kasta av en som en liten vante om dom skulle vilja..

  doofie

  November 16, 2010

 • Vad är det med hästar som gör att man alltid mår bra med dem? Alltid.

  Erika

  November 17, 2010

 • Vilken fin beskrivning, häst-livet när det är som bäst :)

  Lisa

  November 17, 2010

 • Låter underbart, jag är självhästtjej och vet exakt vad du menar. På hästryggen så mår man verkligen alltid bra.
  Gillar det här citatet:

  There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man – Winston Churchill.

  Marieh

  November 20, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment