Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Dagens ljuvliga middag:

Ugnsbakad lax med palsternackspuré. Så fantastiskt gott och enkelt att göra.

Laxen saltade jag och pepprade lite innan hela laxfilén åkte in i ugnen på 175 grader. Efter 15 minuter höjde jag värmen till 200 grader och lät den stå inne några minuter till. Den får absolut inte bli torr.

Receptet på palsternackspuré hittade jag på Rebecca’s Kitchen. Och jag har gjort det så många gånger, jag kan verkligen rekommendera er att testa.

Palsternackspuré, 4 portioner

  • 600 g palsternacka
  • 400 g potatis, av mjölig sort
  • grönsaks- eller hönsbuljong
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl crème fraîshe
  • 25 g smör
  • 2 tsk citronsaft + lite citronzest
  • salt, svartpeppar

Skala och skär palsternacka och potatis i mindre bitar. Koka bitarna mjuka i buljong.

Häll av bitarna när de är mjuka, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Mixa med grädde, crème fraîshe, smör och citron. Smaka av med salt och peppar.

Fantastisk middag!

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment