Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Kroppsbilder.

Igår snubblade jag, som utav en slump, in på Julia Skotts projektblogg, Kroppsbilder. Julia beskriver det bäst själv

“Kroppsbilder är en blogg med bilder på kroppar, med tillhörande siffror. Tanken är att illustrera hur olika kroppar kan se ut och hur olika vikter kan se ut, för att avdramatisera siffrorna och antyda att alla kanske är OK. Som en digital simhall där alla kroppar får dela plats i duschen.

Kroppsbild och självbild får mötas och kanske bli lite mer sams.”

Jag älskar tanken bakom projekt som detta och exempelvis Magbloggen, som vill vara en motvikt till alla retuscherade kroppar vi dagligen matas med och på något vis får för oss är normen. Givetvis skickade jag in mina bilder inklusive siffror och det tycker jag att ni ska göra också! Tillsammans kan vi förhoppningsvis skapa lite mer acceptans, både gentemot andra, men kanske framförallt gentemot oss själva!

 • Just mot oss själva, vi är våra egna värsta fiender!
  (Tack för länken)

  Nattis 2.0

  April 1, 2010

 • […] ÄtaTränaKämpa har en länk till MagBloggen, det tackar vi för.  (Kolla förresten in henes mage […]

 • Jag skickade också in en bild måste jag erkänna. Inte med så utförlig text dock, bara rå data.

  Men det är också som Nattis 2.0 säger, det är mot oss själva vi är våra egna värsta fiender.

  Det spelar ingen roll hur mycket man går ner i vikt, eller ökar i muskler. Man ser ofta ner på sig själv och sina resultat hur man än vrider och vänder på det.

  karlwallenius

  April 20, 2010

 • Ja, visst är dte tyvärr så. Vi är våra egna största kritiker. Sen är vi så “ego” att vi tror att alla andra har tid och ork att bry sig lika mycket om hur vi ser ut/är etc.

  ÄtaTränaKämpa

  April 20, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment