Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Världens godaste (och nyttigaste) glass!

Ikväll, efter middagen ville jag lyxa till det lite. För någon vecka sedan, när jag kom hem, hade min sambo gjort magnoglass åt mig. Jag har hört att man kan göra glass med kesella och frysta bär, men aldrig smakat förut. Det var förvånansvärt gott! Krämigt och sötsyrligt. Som en blandning mellan sorbet och gräddglass.
Att det dessutom är oerhört nyttigt och tar bara någon minut att göra, gör ju inte saken värre direkt..

Idag testade jag att göra min egen variant med lätt kesella, ungefär en tredjedels burk och frysta bär i form av blåbär, hallon och mango. Ganska mycket bär. Jag vet att min sambo sa att han till två portioner använt en burk kesella och en hel kartong frysta bär (250 g), men det tyckte jag blev lite för mycket. Sen var dte bara att mixa ihop det med en mixer/mixerstav. Färdigt!

Alltså, ni måste testa det här om ni inte redan gjort det, för det är så fantastiskt gott. Att det dessutom är så pass nyttigt att man kan äta det som mellanmål exempelvis, är ju helt perfekt! Jag skulle uppskatta kalorimängden i portionen ovanför till ca 100-120 kcal.

 • Det måste jag verkligen prova till helgen :D

  bloggmia

  November 19, 2009

 • Oj ja det låter verkligen supergott :-) Och nyttigare än att smälla i sig Ben and Jerrys

  Johanna på Reztart

  November 19, 2009

 • Det är verkligen supergott, jag rekommederar det varmt! :)

  ÄtaTränaKämpa

  November 19, 2009

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment