Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Should I stay or should I go.

Min frånvaro från bloggen har inte bara berott på sjukstuga, även om man lätt kunnat tro det.

Nej, jag var väldigt sjuk där ett tag och sen, precis när jag började bli bättre lyfte flyget till Island för att fira att min sambo fyllt 30 år. För mig är det femte eller sjätte resan till det här landet som fångade mitt hjärta för länge sen. Dne här gången skulle vi både ha tid att åka runt och sedan spendera en hel del tid på hästryggen.

Ni vet hur det är när man åker utomlands och i början bara älskar man att vara borta, men sen när det börjar närma sig hemresa kommer den där känslan av att det ska bli ganska skönt att åka hem igen. Den känslan infinner sig aldrig hos mig när jag är på Island. Ju närmare hemfärden det närmar sig desto större växer en stor sorg i hjärtat.

Det var någonstans mitt ute i ingenstans, på ett sto med mycket temperament och gång och en flock på 90 hästar och nära och kära med mig, när solen smekte Islands vidder och gråten värkte i bröstet för att det var så vackert, som jag förstod att den här gången var det kört. När jag då, precis i det ögonblicket med lyckotårar i ögonen återigen fick frågan om jag inte ville stanna kvar ett tag och jobba på gården, så var jag inte i stånd att säga nej. Första kvällen fick jag samma fråga av mannen på gården och när jag då gav tusen skäl till varför jag inte kunde stanna, fick jag bara ett stort leende till svar och ett “jag vet att du kommer stanna”.

Det var länge sen jag kände mig så genuint lycklig som precis där och då och det om något är väl det bästa att satsa sin tid på. Sådant som gör en lycklig? Så nu funderar jag starkt på att stanna på Island ett litet tag, tjäna absolut ingenting, bo mitt ute i ingenstans och göra det jag älskar mest, hålla på med hästar.

Före lördag måste jag bestämma mig.

 

 

 • ja du…vad är d man brukar säga…man ångrar bara det man inte gjorde! så mao säger jag: följ ditt hjärta och se till att göra det som gör dig lycklig och det som får dig att må bra!

  Anna

  October 4, 2011

 • Åh, jag har alltid velat åka till island, men har aldrig lyckats övertala någon att åka med..

  Det låter ju helt underbart! Du kommer nog ångra dig om du inte tar det här chansen ;)

  ha det bra!

  Louise Runsten

  October 4, 2011

 • Follow your heart…helt enkelt :)

  Annelie

  October 4, 2011

 • Klart du ska göra det som gör dig lycklig! Allt annat kan vänta.

  Karin Tri RW

  October 4, 2011

 • Klart du ska stanna! Stockholm/Sverige/studier/sambo finns kvar.

  Mare

  October 4, 2011

 • Riktigt svårt val, jag vari på Island i somras och det var fantastiskt! :)

  Träna Med Matilda

  October 4, 2011

 • Men herregud stanna! Det låter underbart! Jag hade stannat! Stanna! Att vara på en sån plats där man är 100% lycklig – det måste vara det absolut bästa för kropp och själ. Såklart. Men alltså, unna dig själv det!

  erika

  October 4, 2011

 • :)

  Träningsglädje

  October 4, 2011

 • Åååå Island! Jag var där för några år sedan och förälskade mig i landet. Hade jag inte haft min hund hade jag rest tillbaka för att jobba med hästar.
  Gör det som gör dig glad, Sverige finns alltid kvar. =)

  Marieh

  October 4, 2011

 • Om man är genuint lycklig på ett stället så är det där man ska vara.

  Annoula

  October 4, 2011

 • Wow va häftigt! Som flera andra sagt, Sthlm och plugg finns alltid kvar. Ja har ägnat flera perioder utomlands och de e de bästa ja gjort, å ångrar de absolut inte. Visst e de lite tufft ibland när man e låångt hemifrån, men så kommer man hem 2,5 eller 12 månader senare.. å de e ungefär likadant som när man åkte. Men själv har man en häftigt och oförglömlig upplevse med sig i bagaget

  Camilla

  October 4, 2011

 • Stanna! Stanna! Stanna!

  Du är i PRECIS samma sits som jag var i i våras, men då var jag och red i Spanien. Jag tackade nej; för att jag inte vågade, för att “men inte kan väl jag”, för att det var så mot alla normer och borden och måsten.

  Och jag ångrar mig av hela mitt hjärta att jag inte tog den chansen!!! För precis som du; så var det stunder där, på hästryggen och på gården, då jag bara ville gråta för att mitt hjärta svämmade över av lycka…

  Nu känner sig mitt hjärta ganska sviket, av mig själv.

  Låt det inte hända dig – åk! :D

  Ylva

  October 4, 2011

 • Hade jag varit du hade jag stannat. <<Gud så undrbart det lät

  i min lilla lilla värld

  October 4, 2011

 • Do IT! Man får bara en chans. Lycka till.

  bella

  October 4, 2011

 • Klart du ska stanna! Just do it! Go Ella!!

  soffan

  October 4, 2011

 • Stanna, stanna, stanna!! Precis som Ylva hade jag en chans att få stanna och jobba på ett ställe som jag älskade en gång (i mitt fall drygt 20 år sedan), men fegade och åkte hem istället. Tror jag har ångrat mig i 20 år om jag ska vara ärlig…

  Millis

  October 4, 2011

 • Åh jag älskar också Island! Stanna ett tag! Ångrar du dig så tar ju flyget hem bara några timmar! :) Men glöm inte att blogga! :) “Man lever bara en gång”

  Elin

  October 4, 2011

 • Gör det! Du lever bara en gång och en sån chans dyker kanske inte upp igen. Du är bara ung en gång i livet! :)

  Linda

  October 4, 2011

 • Följ ditt hjärta, det är starkt och klokt och fattar fina beslut *nickar*
  men lite ego är man ju här borta, för det skulle ju vara nice med dig i sverige så man iaf har en sportslig chans att träffa dig ;)
  Vad du än beslutar, sluta inte blogga ;)
  <3

  Li

  October 4, 2011

 • Följ ditt hjärta, då blir det rätt!

  Miss Agda

  October 4, 2011

 • Jag tycker definitivt att du ska göra vad du tror kommer bli bäst för dig i det “långa loppet”. :)

  Hanna

  October 5, 2011

 • Låter som ett fantastiskt äventyr. Sverige finns kvar. Hur länge finns denna chans kvar? Följ ditt hjärta och din magkänsla så kommer det bli toppen!!!

  Ida

  October 5, 2011

 • Alltse5, det de4r e4r se5 lame. Om jag inte har ne5got att skriva, de5 skvrier jag inte alls. Enkel lf6sning pe5 ett litet, ibland stort (om man har totalt skrivkramp) problem.Me5ste ff6rresten fre5ga var den svartvitrandiga kle4nningen med dragkedja kommer ifre5n? Den kle4nningen i din header?

  Auth

  November 19, 2012

 • Det är klart att du ska följa ditt hjärta!! :) Sverige och allt här hemma finns kvar när du kommer hem igen :)

  Lisa

  October 5, 2011

 • Åh, skönt att allt är OK med världens bästa E- blev lite orolig från min bloggläsarsoffa!

  Stanna, lev, njut. Var. Kvinnan som talar med hästar kan blogga från Island också!!!!

  kram!

  AC

  October 5, 2011

 • Vilket erbjudande! Jag hoppas för din skull att du tar det beslut som känns rätt i hjärtat för då brukar man inte ångra sig efteråt.

  Ulrika

  October 6, 2011

 • Ella- den här chansen kommer bara just just nu idenna form. Klart som fan du ska åka ursäkta franskan!!!!! Det so betyder något i Sverige finns kvar sen. Du uppfyller en av mina drömmar också o man ska aldrig göra något för ngn annan men skänk en minitanke till oss som INTE kan ta spontana beslut för vi har en sån situatuion- JUST DO IT! Jag hör ju att du vill :)

  Annie

  October 6, 2011

 • Vilket erbjudande! Det låter ju underbart om du nu är lycklig där!

  Mumma Muffins

  October 6, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment