Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Gilla “Här och nu”.

En vana jag har fått på sista tiden är att dricka te på daglig basis, inte bara när alla andra dricker kaffe/när jag är hos mamma/eller kommer ihåg hur mycket jag tycker om te. Nej, en ny vana är att ta de där fem minuterna det tar och koka upp tevatten och sedan gärna krypa upp i soffan och dricka te.

(fantastiskt med te som inte bara är gott utan även bjuder på tänkvärda budskap.. Yogitea for life!)

Jag har alltid jagat det som ska hända “snart/sen” och haft väldigt svårt att landa i nuet. Så fort en sak är gjord, så är det vidare mot nästa. Jag har väntat på att roliga saker ska hända och när de händer kan jag komma på mig att vänta på att de ska vara över så att jag kan få tänka tillbaka på dem och berätta hur fint det var.Att leva i framtiden och i dåtiden, men aldrig i nuet.

Att omvärlden blir mer och mer medveten om vikten av att uppmärksamma och vara i nuet har säkert inte undgått någon. Men för mig är det lättare sagt än gjort. Eftersom jag gärna vill vara duktig på allt vill jag vara duktig även på detta och eftersom jag sätter väldigt höga krav på mig själv, inom de flesta områden, är det lätt att jag bara ser mina tillkortakommanden som misslyckanden. Men det här ÄR svårt för mig. Så jag måste lära mig att det är okej att ta små steg. Just nu är mina te-stunder ett sätt att gilla “här och nu”. Jag kryper ihop med min kopp och läser kanske en bok, något jag älskar, men inte givit mig tiden till de senaste åren. Jag läser så utan att fundera över om tiden går eller vad jag måste göra sen och helt plötsligt infinner den sig. Känslan. Att NU är helt nog. Att just här och just nu är jag och livet och det är varken märkvärdigt eller svårt, det är bara fint.

Så det försöker jag bära med mig i hjärtat. Att här och nu är helt nog. Att gilla de små ögonblicken. Oavsett om det inte är något att berätta om imorgon eller om det inte innebär att jag kan stryka något från den livslånga att-göra-listan. Ibland kan fem minuter med en kopp te, en sol som går ner bakom träden och lite tystnad vara så mycket bättre.

 • Min kloka, fina, underbara vän.

  Ja, det var allt jag ville skriva egentligen.

  Linda

  September 10, 2011

 • Åh! Fina Ella, du är så klok! Jag har OCKSÅ svårt att vara i nuet ibland… fast barn är perfekta att öva med, med dem måste man fokusera på nuet. Testund i soffan låter fantastiskt, jag borde härmas! :)

  JoHo

  September 10, 2011

 • Det är skitsvårt! Håller verkligen med. Jag är så van vid att tänka vidare och på vad som ska hända sen att jag knappt reagerar på när jag gör det (!) det är så invant. Jag tror verkligen man blir lite lyckligare av att kunna vara här och nu. Lite som min pälsboll i soffan :)

  Erika

  September 11, 2011

 • Har du smakat munkte? HELT underbart gott

  i min lilla lilla värld

  September 11, 2011

 • Så rätt och så svårt att göra, tyvärr

  Sandra

  September 11, 2011

 • Åh- jag tänker, du skriver!!!! <3

  AC

  September 11, 2011

 • Det är jätte svårt, jag är precis i samma sits. Det är en ständig kamp mot sig själv och det kommer nog alltid att vara svårt tror jag. Men kul att du satt igång igen, ska bli kul att fortsätta läsa och följa dina framsteg :) – Siri

  Siri

  September 11, 2011

 • Hej där! Hittade precis till din blogg men dina ord får mig att vilja lägga till den till mina bokmärken direkt! Ville bara hälsa att du skriver väldigt fint o att jag är väldigt glad att jag hittade hit.

  Juliette

  September 22, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment