Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Springa/cykla genom Europa.

Jag läste på Marathon.se om Susannes och Runes planerade löparresa genom hela Europa. Så oerhört inspirerande. De planerar att springa fem mil om dagen och på så vis ta sig från Monte Gordo i södra Purtugal till Halmstad.

Det får mig att tänka på  min gamla dröm att cykla genom Europa. Det var på gång för flera år sedan men jag fick stopp utav min läkare, vilket kanske var tur. Med den lilla träningen jag hade förberett mig med innan och den gamla damcykel jag hade, skulle det blivit rätt jobbigt. Om vi dessutom ser tillbaka på den 12 mila cyklingen jag utförde förra året och hur jobbigt det var, hur jobbigt skulle det inte vara att cykla genom hela Europa? Fast det är fortfarande en liten dröm.

Sara och jag tog ju i hand förra året på att vi skulle uppfylla någon utav våra galna upptåg under året. Jag cyklade från Stockholm till landet och Sara, ja hon gjorde ju en massa galna saker, som att cykla 24 timmar i sträck för Rosa Bandet. Kanske skulle det löftet gälla för i år också, eller vad säger du Sara? Kanske blir det i sånt fall en längre cykling för mig under sommaren, eller något annat kul. Jag vet inte riktigt. Men kul att tänka på, är det!

Förresten, så kan jag rekommendera er att läsa de där cykelinläggen. Jag blir själv inspirerad av min kämparglöd och pannben för jag minns hur förbannat jobbigt det var, hur långa och sega uppförsbackarna var. Hur oändlig alla vägar kändes. Hur sista biten bara var mil på mil med tung trafik, smal väg och tuffa uppförsbackar. Jag grät. Men trots att dte ibland var värre än värst där på min rostiga damcykel, så gav jag inte upp. Jag kämpade och kämpade och för någon annan kanske 12mil är pice of cake, men för mig var det en jäkla bergsbestigning. Kul att jag skriver där och då att jag inte skulle göra om det, men sitter här nu och blir sugen på att göra en ännu värre vända i sommar..

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment