Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

En fantastisk middag:

Igår var det min uppgift att laga middag och jag tog den uppgiften på stort allvar. Sedan blev resultatet, om jag får säga dte själv, helt fantastiskt. Måste därför dela med mig utav recepten, som jag för övrigt hittade på Tasteline.

Till förrätt blev det Chèvre Chaud, gratinerad getost. Supergott och jätteenkelt att göra. Snor från Tasteline lite fint och ger en skärmdump på receptet:

Förrätten var väldigt god, men det var huvudrätten som var magisk. Ugnsbakad lax i hummersås. Ni MÅSTE testa det här receptet. Så utomordentligt gott och lättlagat. Jag köpte en en hel färsk laxbit  och tror att det blir en gaska stor skillnad mot att använda små portionsfiléer.

Jag serverade fisken med ruccola och potatismos eller blomkålsmos som jag sedan piffade till genom att gratinera varsin skål i ugnen, med lite parmesan på toppen. Det blev en höjdare! Jag är så glad över att det finns kvar till lunch idag.

Efterrätten blev lite annorlunda. Min gode vän hade med sig färsk råmjölk från sin bondgård och gjorde en kalvdans på råmjölken och lite kardemumma. Till det serverades lite jordgubbssylt. Har du aldrig testat kalvdans så kan man säga att det är lite som en ostkaka fast utan den grova konsistensen och smaken av mandel. Tydligen kan man göra kalvdans på vanlig röd mjölk och löpe, men det vet jag inte hur man gör. God var den iaf och jag åt det som var kvar till frukost imorse.

Jag visste inte om kalvdansplanerna, så jag hade också planerat en efterrätt med bär och kesella, men den blev ingen höjdare, god men inte fantastiskt. Och ska man laga mat, så ska det vara fantastiskt!

 • Åh, vad länge sen man åt kalvdans! Mamma var mjölkbonde fram tills för några år sen, så ofta när det presenterats en ny kalv bjöds det på kalvdans, men det var läääänge sen jag åt det nu.

  Det där laxreceptet har jag också provat ett flertal gånger – löjligt enkelt, och löjligt gott. Funkar finfint till laxfiléer också!

  Prralin

  January 16, 2011

 • Chevré är farligt gott :)
  Min favorit är att köra osten i ugn ihop med rödbetor, honung och nötter.

  Jag är vad jag äter

  January 16, 2011

 • Förrätten ser ut som något jag skulle vilja ha till förrätt, varmrätt och efterrätt. Måste prova!

  http://mammakropp.blogg.se

  Cecilia

  January 16, 2011

 • Men jösses vad smarrigt!

  soffan

  January 16, 2011

 • NOM NOM NOM va gott det där såg ut!!!

  Robine

  January 16, 2011

 • […] magen har jag dagen fantastiska lunch, som också blivit matlåda till imorgon. Det här laxreceptet är outstanding. Så sjukt […]

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment