Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Lucka 17 – Så motiverar jag mig

Varje dag under december kommer jag öppna en lucka till mina minnen, tankar och åsikter. Kanske lär ni känna mig, personen bakom den här bloggen, lite bättre under resans gång. Idag publicerar jag gårdagens lucka, bättre sent än aldrig!

Många mail och kommentarer jag får handlar om hur jag motiverar mig. Jag tycker frågan är svår att svara på. Jag vet inte? Min motivation kommer inifrån, men det innebär inte att jag alltid känner mig motiverad. Många gånger är det sista jag vill, att göra något jag har bestämt mig för att göra. Jag kanske inte alls har den minsta lust att dra iväg och träna intervaller. Ändå är jag väldigt bra på att få mig själv att göra det jag har bestämt. Jag tror hemligheten ligger i att bestämma sig i god tid före. Ni vet hur roligt/enkelt allt känns när man planerar saker. Jag kan sitta och klura på hur kul det ska bli att ta sig ann en hel del jobbiga och tråkiga saker. För när jag planerar så finns inte den där “jag orkar inte!” Eller “Jag har ingen lust!” känslan. Så planeringen är oftast oerhört optimistisk.

Men när det ska utföras kan det bli svårare. Där är jag bra på att “stick to the plan”. Framförallt när det kommer till träning. Om jag inte har någon plan att förhålla mig till blir jag däremot mycket mer svävande i att ta tag i saker. Om jag inte har någon träning eller träningsupplägg inplanerat känns det oftast som om jag famlar i blindo. Ska jag gymma? Springa? Köra ett gruppträningspass? Möjligheterna är enorma, men svårigheten att ta ett beslut och sedan dessutom motivera sig att utföra det är jobbigt. Jag behöver min plan för att kunna följa den.

Motivationen till att följa planen ligger nog djupt inom mig. Min plan finns utav en anledning, den är djupt förankrad i en vilja att utvecklas. Sträva framåt. Bli bättre. Må bättre. Prestera. Den drivkraften skapar en vilja och en motivation att utföra även uppgifter som inte alltid är så kul. Det i en kombination utav en stor nyfikenhet på livet och en förkärlek för utmaningar, så har ni nog receptet för vad som skulle kallas för en stark motivation.

De gånger då motivationen inte finns där? Då säger jag antingen till mig själv “Det känns alltid bättre efteråt.” eller ger mig själv lite andrum. Man måste inte vara på topp jämt.

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment