Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Viktminskningen då?

Nu har jag haft en ganska lång tid av tankar som snurrat, känslor som känts, både högt och mycket och en kropp som nästan bara kollapsat, med höga levervärden, låga järnvärden, campylobacterinfektion och hög stresspåverkan.

Men nu känns det som om jag någonstans har landat i mina tankar och min kropp börjar sakta men säkert återgå till en frisk och stark sådan och då blir det också dags att besvara frågan jag ställt mig rätt länge:

Vill jag gå ner i vikt?

Jag har hittat svaret inom mig själv, försökt att inte få mina tankar och känslor färgade av omgivningens tankar, åsikter, eller kanske önskningar. Och jag har hittat ett svar som någonstans kändes rätt enkelt.

Ja, det vill jag.

En lång motivering till varför, ska jag komma med. Men grundskälet är att jag fortfarande känner mig en aning begränsad av min vikt och min kroppsstorlek och den trots allt är extra slitsam för min kropp att bära på. Allt som har med andras åsikter och ytligheter, har jag lagt åt sidan. Den motivationen är så oerhört förgänglig. Motivationen måste komma inifrån, från mitt inre. Hade min känsla i bröstet sagt att nej, jag vill inte. Då hade det fått blivit så, oavsett hur “fel” det kanske hade sett ut i andras ögon.

Så, den här bloggen kommer på sätt och vis behålla sitt ursprungliga syfte. Jag ska bli lite lättare. Men jag tror att upplägget kommer förändras. Förändringar som innebär att viktnedgången ska bli ett resultat av ett jättejobb. Ett mentalt sådant. Jag måste kika lite igen på alla de där hjärnspökena som jag blivit varse om på sista tiden. Stirra dem i vitögat och våga möta dte som stirrar tillbaka på mig. Viktnedgången ska bygga på kärlek till mig själv och vägen ska vara fylld med respekt och tacksamhet inför den här fina, starka och vackra kroppen som hela tiden gör sitt bästa. Det blir mindre press, men kanske mer struktur.

Jag har inte hela tänket klart för mig än, det får ligga och puttra inom mig tills dess att det känns färdigt. Men vet ni vad, det känns så skönt att ha hittat det här svaret inom MIG och ingen annanstans.

 • Alltså. du levererar alltid. TACK!

  Katta

  November 20, 2010

 • skönt att du har kommit till insikt och fått en nytändning!!

  Träningsglädje

  November 20, 2010

 • Hej! Tänkte på en sak då jag var med i 6VU. Man blir väldigt besviken när man måste rucka på sina (storslagna?) planer pga förkylning, i mitt fall barn, jobb eller kanske i ditt fall skola i en utmaning. Du verkar ju förutom 6VU göra utmaningar hela tiden. Typ testa alla SATS i Stockholm och alla olika pass etc. Varför inte back to basics. Gå på ett ställe köra samma pass och inte utmana så mycket utan skapa en trygg rutin som den stenåldershjärna vi har blir nöjd med och kroppen slipper stressa. Det ska jag göra nu. Lycka till – du är bäst!

  Kicks

  November 21, 2010

 • […] är det gårdagens beslut som skapar lite extra lugn i själen. För de senaste veckorna har bjudit på en bergochdalbana […]

 • Du behöver inte förklara dig Ella, vi tycker om dig ändå! Kram Sara.

  Sara

  November 21, 2010

 • Stor kram från mig till dig!
  Ja, vi tycker verkligen om dig hur du än gör, huvudsaken att du mår bra!
  :)

  Sophia

  November 21, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment