Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Knasiga gruppträningsincidenter?

Visst har man varit på pass där de andra deltagarna inte beter sig enligt de oskrivna reglerna? Några tar sin sociala träff och pratar under spinningen, någon håller inte sin plats under dansen utan flaxar ut och in i sina medtränanade,  någon ställer sig och tittar på och deltar inte när det blir för jobbigt, någon kör sitt eget race på bodypumpen. Allt sånt är ju dock ganska harmlöst och även om det kan irritera och störa, är det inget jag hetsar upp mig över.

http://www.lifeportalen.se/uploads/pictures/normal/fadf3d6a096ba47f8039ab079e989049.jpeg

I förrgår på spinningen var det en man som betedde sig lite märkligt vilket gav upphov till en diskussion kring konstiga saker man varit med om i gruppträningssammanhang. Jaime berättade om en klass han instruerat då en kvinna börjat prata i mobilen mitt under klassen. Jag tänkte lite på det där och jag kan tänka mig att landets alla instruktörer varit med om en del rätt knasiga grejer.

Vilka oskrivna regler får man enligt er inte bryta på ett gruppträningspass?
Har ni varit med om något riktigt konstigt någon gång?

 • Konstigt är det väl inte men jävligt irriterande när deltagarna börjar plocka tillbaka vikterna mot slutet av passet mellan låtarna på Bodypump klasserna. Blir stökigt o nya deltagare fattar inte vad som händer… Sen kan ju instruktören faktiskt säga något nytt de bör tänka på som de kanske inte hör eller ser… Måste nog säga till dem snart känner jag så det blir ordning i salen!

  Tess Svedbom

  October 22, 2010

 • Jag har ju lite svårt för män med bar överkropp på gymet och i gruppträningssalen…

  Sparrismarris

  October 22, 2010

 • Jag var på ett pass där en dam kom för att träna iklädd jeans och tröja, bärande på en soffkudde att sitta på. Lite originellt tycker jag! Men hon störde ju ingen… :)

  Det som stör mej däremot är när folk pratar under gruppträningspass. Det är totalt respektlöst mot instruktören. Det gör mej skitsur!

  Åsa

  October 22, 2010

 • Deltagare som pratar tycker jag alltid är störande, men det finns ju no-no:s för instruktören också. En gång var jag på ett yoga-pass med en instruktör som dels sa fel (och fick rätta sig) hela tiden, dels kollade tiden (antar jag) på sin mobiltelefon med jämna mellanrum. Hon var antagligen väldigt ny och osäker, och jag har varit på hennes pass senare, då hon varit mycket bättre, men jag tyckte det var väldigt störande. Speciellt på ett pass som yoga – det var svårt att få in flytet och fokusera efter alla hennes “sätt händerna på armbågarna – nej, jag menar knäna!”…

  annastei

  October 22, 2010

 • Vi har en man på vårt gym som inte stör någon, men beter sig lite märkligt. Han har byxor som ser ut som kostymbyxor, har alltid badtofflor och sitter alltid på en träningscykel och äter en frukt. Ser så skoj ut när han sitter där och skalar sin clementin eller apelsin eller mumsar på en banan. Men det är mest märkligt på ett mer gulligt vis. :)

  sanna

  October 22, 2010

 • Under nedvarvningen på ett spinningpass:

  Mobiltelefon ringer och en deltagare svarar.
  “Ja hej! Nej det är lugnt jag är på spinning…”
  Tyst ett par sekunder.
  “Nja, sådär…”

  Hahah. 1) Svara i mobilen – fel. 2) Halvt om halvt såga passet dessutom!

  Erika

  October 22, 2010

 • När jag tränade pa Fitness first i Hamburg var det trendigt att ta med soduku boken under träningen och mellan setten gjorde de sodukus i vilopausen… och därmed okuperade maskinerna!

  pilla

  October 22, 2010

 • Vilken ska man börja med? ;) Var på ett pass där dotter & mor kommer i likadana kläder. Svart linne och hotpants. Dessutom har dottern solglasögon på huvudet under heeeeeela passet och springer och kollar sin mobil med jämna mellanrum. Inte ok! Haha.

  Martina

  October 22, 2010

 • Här i Örebro är det en man (typ i övre medelåldern kasnke?) som brukar vara på spinning och har på sig en outfit som liknar Borat-baddräkten bara att den är lite mer täckande (typ shortsben)… Men det ser sjukt konstigt ut, jag reagerar varenda gång, men ingen annan verkar bry sig, haha… Den är beige/naturvit också btw… haha

  Nene

  October 23, 2010

 • Vill kanske inte erkänna detta egentligen, men gör det ändå-
  på friskis och svettis då man hämtat en matta för knäna och står vid den och gör alla övningar. då det blir dags att gå ner för övningar ska jag ta den men då är det någon annan som tar den- personen har alltså inte tagit någon matta själv utan bara norpar den jag hämtat.
  Det låter töntigt när jag skriver denna kommentar **Skrattar** Fast det är faktiskt en sak jag irriterar mig på ;O)

  Li

  October 23, 2010

 • Jag bloggade för någon vecka sen om något märkligt som hände under ett långspinningpass. Det var en man med otrooooolig svettproduktion så det blev en stor sjö på golvet. *urk* Läs gärna inlägget: http://didriksson.wordpress.com/2010/10/15/gardagens-spinning-puls-distans/

  Åse

  October 24, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment