Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Ny råvara testad – Zucchinipasta.

Eller, kanske inte helt ny. Men i en helt ny form.
Jag läste hos Sara att hon testade att äta zucchini istället för pasta. Det lät ju sjukt äckligt, men hon hävdade att det var gott. Jag är inte den som är den och det vore ju helt fantastiskt med ett så pass bra alternativ till pasta. Det lät dock en aning för bra för att vara sant.

Jag lagade helt enkelt samma pastasås som för någon dag sedan, den med räkor och lax. Sen lät jag min lillasyster “skala” zucchinin till långa tagliatelleliknanade strimlor. På med lite havssalt och sen var det bara att äta.

Och vet ni vad? Det var SJUKT gott. Min syster som är glutenintolerant blev frälst, äntligen ett alternativ till den mindre goda glutenfria pastan, själv var jag fortfarande för chockad av att det smakade så bra. Men alltså, riktigt riktigt gott.

Så, nu utmanar jag alla er nyfikna/pastaälskare/glutenintoleranta/lchf-anhängare eller vad ni nu kan vara, att testa!

 • Man kan med fördel skala morötter på samma sätt och även squash. Sen värma upp det lite snabbt i stekpannan med lite vitlök och olivolja. Blir mumsigt värre.

  Running girl

  March 25, 2010

 • Spännande! Måste testas!

  sanna

  March 25, 2010

 • ja visst var konsistensen väldigt lik!!! najs!

  Träningsglädje

  March 25, 2010

 • Jag ska! Jag ska! :D Hur strimlar du förresten? Osthyvel eller?

  Dessi

  March 25, 2010

 • Jag tror vi använde vanlig potatisskalare :D

  ÄtaTränaKämpa

  March 26, 2010

 • men vad gör man med dem? kokar? steker? äter kalla?

  Osterberg

  March 25, 2010

 • Helt som de är bara, eventuellt med lite flingsalt på. :)

  ÄtaTränaKämpa

  March 25, 2010

 • Det lät spännande! Borde ju bli mycket nyttigare och färre kolhydrater som det ändå är så lätt att få i sig för mycket av. Jag skall absolut prova.

  Christina

  March 26, 2010

 • […] jag testade ”zucchinipasta” förra veckan, tipsade Running Girl om att man kunde göra likadant med morötter. Så jag […]

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment