Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Fin fredagsmiddag.

Jag hade ansvaret för fredagsmiddagen och tänkte att då ska vi slå till på stort med trerätters, det blev väldigt lyckat. Jag kan verkligen rekommendera menyn.

Till förrätt blev det röd/svart rom med gräddfil och rödlö samt två smör och vitlöksstekta pilgrimsmusslor. Fantastiskt.

Till huvudrätt njöt vi utav lax och kycklingsspett med quinoasallad och tzatsiki.

Kycklinspett blir som godast om kycklingen får ligga i marinad någon timme innan och sedan steks lagom länge, de får inte blir torra. Laxspetten kryddade jag bara med salt och citronpeppar. De får inte heller bli torra.

Min portion, säger en hel del om hur stora tallrikar är idag, jag skulle fått plats med min mat på en förrättstallrik utan problem.

Efterrätt, ost och kex. Så gott. Lite för gott, det är så svårt att sluta då..

 • Åh, så gott det ser ut! Nu blev jag riktigt hungrig! Har du testat morotstzatsiki? Det är såååå gott!!! ;)

  MiniZillen

  December 7, 2009

 • Näe? hur gör man det?

  ÄtaTränaKämpa

  December 7, 2009

 • Om jag får gissa så byter man ut gurkan mot morot.

  Jag brukar göra en variant på tzatziki utan vitlök, min sambo gillar nämligen inte vitlök så mycket. Så jag byter ut den mot färsk mynta istället. De behövs rätt mycket mynta som man finhackar och sen blandar i, så har jag vitpeppar, salt och pressad citron i också (fast det kanske man alltid har).

  Running girl

  December 7, 2009

 • Haha, det låter ju troligt om inte annat :D
  Mynta är förresten oerhört gott, i typ allt. :D

  ÄtaTränaKämpa

  December 8, 2009

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment