Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Snäcksjön Triathlon

2011 gick premiären utav Snäcksjön Triathlon av stapeln. Snäcksjön Triathlon är ett lopp där alla, oavsett ambitionsnivå, träningsnivå, ålder eller tidigare erfarenheter, är välkomna.
Datum för loppet 2012 är 1/9. Mer information finns på facebook-sidan Snäcksjön Triathlon.
Beskrivning

Snäcksjön Triathlon, en idé som legat och grott och 2011 äntligen fick se dagens ljus.

En helt inofficiell, relativt opretantiös triathlon tävling i goda vänners lag som avslutas med en hejdundrande kräftskiva/knytis.

Distanser:
Knappt 0,5 km simning
Ca 2 mil cykling
ca 7 km löpning

Alla får och kan vara med, oavsett om man har damcykel eller nördig racer, springer marathon på en halvtimme eller tycker att fem km är mer än nog. Det blir pris, vätskestationer och lite annat kul, precis som i ett riktigt lopp, fokus ligger på att ha kul.

För er som inte är bekanta med omgivningarna runt Snäcksjön så sker löpningen “runt byn” på skogsväg/grusväg i gröna vackra omgivningar. En ganska plan sträcka med några få backar.

Cyklingen kommer ske på 95% asfalt med en liten bit (300 m) på hård grusväg i början och slutet. Vägen är liten och med små söta backar i vacker omgivning.

Simningen går i vår lilla sjö med samma namn som loppet, Snäcksjön.
Loppet avslutas med ett kräftkalas i höförrådet. Alla är välkomna.

Priser/utmärkelser
Premiär 2011
1:a Andrew Whitson 1:17:04
2:a Johan Bergman 1:23:24
3:a Gustav Engström 1:30:02

Läs Saras och Ellas blogginlägg om premiären 2011.

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment