Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Inspirerande människor.

Jag har förmånen att omges utav många starkt lysande människor i mitt liv. Människor som går sin väg, som vågar utmana normen och följa sitt hjärta. Människor som värderar medmänsklighet och personlig utveckling högre än högavlönade jobb och statusprylar. Människor som hela tiden utmanar mig, mina tankebanor och mönster. Som får mig att bli, och i allra högsta grad vilja bli, en bättre människa.

Jag har haft några möten de senaste dagarna som gjort väldigt starkt intryck på mig. En av mina nära vänner och jag sitter i gräset i solen inne i stan och pratar. Jag frågar honom hur han mår och han pausar lite innan han svarar att han mår bra. Han har valt att må bra. Då börjar vi prata om det där. Att vara “content”, nöjd, i frid här och nu och inte “när jag gjort xx”. Varje dag kan vi välja hur vi ska reagera på vad som händer runt omkring oss. Vi kan välja att må bra här och nu, idag. Välja lyckan. Välja att stanna upp och känna “vad står egentligen mellan mig och lycka/glädje/tillfredsställelse här och nu.” Inte om fem minuter, inte om en timme, inte för en timme sedan utan precis här och nu. Testa själv. Slut dina ögon. Känn in din kropp, känn luften du drar in i dina lungor, känn ditt hjärta slå, känn hela din kropp mot underlaget du sitter på. och känn sedan djupt inom dig. Vad i det här ögonblicket saknar du/står i vägen för att du skulle vara helt tillfreds? Bara precis just nu i den här sekunden, det här ögonblicket. Kanske upptäcker du att det är förvånansvärt lite som händer här och nu, som faktiskt står i vägen för att du ska må bra just i det här ögonblicket.

Vi satt så, i gräset, jag med solen i nacken och kände att just där och då, fanns det inget som hindrade oss från att vara lyckliga. Trots att det samtidigt pågår ett världskrig utav tankar i mitt huvud och oro i min kropp inför bland annat det stora vägskäl jag står inför. Men i det ögonblicket var inte det världskriget aktuellt. Oron handlar om något som inte är aktuellt förrän i nästa vecka. Ändå spiller den ut och färgar mina dagar lång tid i förväg. Tar min kraft!

Det är väl tjatigt att säga att man ska vara i nuet. Men för mig ramlade det ner en tioöring där i gräset. Jag måste välja att vara nöjd här och nu. Att inte destruktivt välja att hänga upp min lycka på specifika krokar längs vägen, som om lycka bara kan komma när jag har presterat på ett visst sätt, eller uppnått vissa mål, eller träffat en partner, hittat ett boende, gått ner i vikt, fått jobb osv osv.

 

Sen sitter jag med en annan nära vän och äter middag. Hon säger att hon gjort ett aktivt val i livet. Att kommunicera mera. Att sluta irritera sig i tysthet på händelser i sin omgivning utan istället ta ett beslut: Ta upp det eller släpp det. Sluta älta. Att kunna kommunicera med sin omvärld i större utsträckning hur hon känner sig, hur andra människor påverkar henne och då både bra och dåligt. Att lättare säga “du får mig att må bra” till en vän men också kunna säga “När du säger xxx så får du mig att känna mig xxx”. Ja det är väl “enkelt”, att kommunicera sina känslor mer, utan att göra det till en stor och dramatisk grej. På så vis tar man ansvar för vad man känner och ger andra en chans att vara delaktiga. Mycket sunt och klokt.

Så nu tänker jag på det här och ska göra mitt bästa för att komma ihåg att 1. jag ska välja att må bra idag, varje dag och 2. Jag ska försöka kommuinicera mera och dte som jag inte kommunicerar ska jag släppa, inte älta.

  • Det där var det vettigaste jag har läst på oerhört länge. Så, tack för de kloka orden :)

    Annelie

    August 16, 2013

  • Du är så väldigt klok. Jag är så glad att just du är min syster!

    Matilda

    August 16, 2013

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment