Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Veckoutmaningen är här!

En dag slog det mig bara, jag älskar utmaningar och jag vill utmana mig själv att göra livet bättre, både för kropp och själ. Men jag tröttnar lätt och antingen ger jag mig själv för många utmaningar att ta tag i på en och samma gång, eller så rinner de efter några veckor ut i sanden för att fokuset försvinner.

När den tanken hade fortplantat sig växte idén fram till bloggens nuvarande koncept. Jag vill ha en utmaningsblogg som ger mig en till två utmaningar att beta av i veckan.

Snabbt så kom jag på roliga, svåra, sköna och tuffa utmaningar som skulle passa i en-veckas format.

Tanken är att varje söndag så drar jag två slumpvisa utmaningar som gäller för den kommande veckan. Det vill säga, jag planerar inte in utmaningarna efter när de passar bäst och jag kan inte favorisera utmaningarna utefter vad som känns lättast/roligast osv och ta dem först.

Än så länge har jag knåpat ihop ca 20 utmaningar själv och med hjälp av vänner och Twitter, vilka handlar om allt från att ha skärmförbud from. 21:00, prova en ny råvara varje dag, testa tre nya recept, starta varje dag med minst 30 minuters morgonträning, gå/springa 7 mil osv osv.

Nu skulle jag vilja bli överöst med fler utmaningsförslag. Sen hoppas jag såklart att ni vill hänga med också! Jag kommer göra en sida där man kan skriva en kommentar om man vill vara med och som man kan länka till själv om man bloggar, så att vi veckoutmanare kan peppa varandra. Redan nu får ni dock gärna sprida ordet! Givetvis går det att hoppa in när som helst och det går att stå över om det är någon veckoutmaning som inte passar en eller liknande. Roligt vore dock att få en utmaningsstreak med så många avklarade utmaningar på rad som möjligt.

 

Vad tror ni om det här? Upplägg osv? Kom med roliga förlag och lite feedback, jag tror att de här kan bli riktigt roligt.

 

P.S. Vi twittrar under hashtaggen #veckoutmaningen

 • Hej!
  Jag har följt din blogg så länge men aldrig skrivit något.

  Jag utmanade mig själv i mars då NMT(Nordic millitary training) hade en prova på dag här i Sundsvall. Jag trodde att det där pallar jag inte. Men jag var med hela passet och var så otroligt nöjd över att jag klarade det. Det var sån otroligt peppnig från alla som var med denna dag och hur kul är det inte om man är fullproppad av endoriner när man har utmanat sig själv.

  Nu har dom startat upp här i Sundsvall och nu är jag helt klart fast. Jag längtar till varje pass. Inget pass är det andra likt så man vet ju aldrig vilken utmaning som väntar.

  Min kondition har verkligen varit dålig och när jag började med det här kunde jag inte springa långt utan att känna att jag höll på att dö. Visst att jag har varit ute och sprungit men jag har en latmask i mig som säger till mig att blir det för tungt då går jag istället eller så hittar jag på många orsaker till att inte ta mig ut igen. Och det är tungt då jag väger 20 kg för mycket. MEN igår kväll så utmanade jag mig själv och drog iväg på en runda. Jag blev jätteförvånad då jag orkade springa 5,5 km på 30 min utan att känna att jag höll på dö. Å min latmask var inte och gapade på mig heller ;). Ikväll utmanar jag mig själv igen med ett nytt NMT pass.

  Prova du oxå. Hur kul som helst.

  Ni har ju mer NMT pass i Stockholm än vi i sundsvall.

  Tack för en bra blogg. Har saknat dina inlägg här men har läst i din hästblogg istället då.

  Kram

  Linda i Sundsvall

  Linda

  May 9, 2012

 • Kul! Allt som får en att testa nytt och vrida och vända på sina vanor är bra. jag är på!

  Ulrika

  May 9, 2012

 • Vilken bra idé! Jag vet inte om jag kommer att kunna hänga på, men jag kommer absolut att följa dig och kanske bli både utmanad och inspirerad! Det där med skärmförbud efter 21 är ju super …

  Anna

  May 9, 2012

 • Jag är SÅ på – och du, vad glad jag blev när jag såg att du bloggar igen!

  Utmaningsförslag härifrån:
  – laga tre helvegetariska måltider (lunch eller middag) under veckan
  – äta på en ny restaurang (den som är som jag går alltid till samma ställen)
  – springa varje dag (2-3 km räcker ju)
  – yoga varje dag
  – testa tre nya träningsformer under veckan
  – träffa en bloggare man är nyfiken på men inte har träffat IRL
  – inte klaga under en hel vecka (googla A Complaint-Free World för mer info)

  Pernille

  May 9, 2012

 • Det här låter spännande, jag kommer att följa för att se vilka utmaningar som kan vara något för mig.

  Fröken Fräken

  May 9, 2012

 • Ja, jag har ju varit med på några av dina utmaningar tidigare och det här lät ju som en spännande idé så jag är på.

  Sofia

  May 9, 2012

 • Jag är pepp och på att va med! :D

 • Heja Heja. Detta kommer jag följa och förhoppningsvis hänga med på en och annan utmaning.
  Är själv duktig på att sätta upp mål. Men jäääääkligt kass på att full följa det.
  Så nu kanske de kan bli ändrig på detta :D TjoooooHooo.

  När startar vi ;)

 • Underbart upplägg. Jag har aldrig deltagit i någon utmaning tidigare men detta hakar jag på :)

 • […] låååååång tid och ändå inte lyckas..hm.. Så då va härligt att se att Ella ska starta en veckoutmaning. Share this:Like this:GillaBli först att gilla denna […]

 • Vilken rolig grej!

  Sanna

  May 9, 2012

 • Mycket bra!!! Gillart!!

  unikalinie

  May 9, 2012

 • Lina, jag räknar skarpt med dig! :)

  ÄtaTränaKämpa

  May 10, 2012

 • Vad härligt med så mycket positiv feedback.
  Tar gärna emot fler förslag på veckoutmaningar, så kör vi på måndag!
  Kärlek.

  ÄtaTränaKämpa

  May 9, 2012

 • Kul! Några förslag på utmaningar:

  Plankan x minuter varje dag.
  Byt någon bil/buss/tåg-transport (eller delar av) mot löpning/promenad/cykling.
  Prova en ny träningsform.
  Laga ett nytt recept varje dag.
  Le mot minst en okänd människa varje dag.

  frida

  May 10, 2012

 • TACK! Dessa skriv upp!

  ÄtaTränaKämpa

  May 10, 2012

 • Jätterolig ide!
  Däremot så känner jag att jag kanske inte riktigt kan vara med på tåget som du kanske förstår ;) men då kan jag alltid välja bort isåfall, det som jag inte kan.
  Gillar konceptet eftersom utmaningar ofta får mig att genomföra saker mer regelbundet än om jag bara ska “gört” sen är jag iofs lite “rädd” för jag tror du kommer ha riktigt tuffa utmaningar och jag vill helst lyckas…
  Hursomhaver, återigen inspirerar du till mer reflektion och motion -det gillar jag, BRA DÄR! <3

  Li

  May 10, 2012

 • Jag är också megapå!

  jenni

  May 10, 2012

 • Kul!

  ÄtaTränaKämpa

  May 10, 2012

 • Åh vilken rolig idé! Jag är gärna med! :)
  Kommer det en utmaning fr nästa vecka i dag måntro? :)
  Kram!

  Alva

  May 13, 2012

 • Än så länge har jag knåpat ihop ca 20 utmaningar själv och med hjälp av vänner och Twitter, vilka handlar om allt från att ha skärmförbud from. 21:00, prova en ny råvara varje dag, testa tre nya recept, starta varje dag med minst 30 minuters morgonträning, gå/springa 7 mil osv osv.

  Bret Silva

  January 6, 2013

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment