Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Jag mår bra.

Nu har jag varit hemma en vecka lite drygt från Island, men det känns som om det var väldigt länge sen jag vaknade upp i den korta 90-sängen i flickrummet hemma hos Sigrún och Eggert och förberedde mig på en dag utomhus fylld av hästar och några får. Det känns nästan som om det var en dröm. Vardagen här hemma tog tag i mig direkt när jag landade nästan och även om det kändes konstigt och ledsamt att inte vara på en blåsig isländsk slätt så kom jag rätt snabbt in i den.

Men min vardag nu är lite modifierad mot hur den var när jag lämnade Sverige i september. Jag mår bra nu. Jag upplever en helt annan inre tillfredsställelse med mig själv, även om det precis som för alla andra givtetvis skiljer sig från dag till dag.

Beslut jag tagit grundade på min Islandsvistelse som jag tror främjar mitt välmående:

 • Mer hästtid. Hästarna ger mig så mycket energi, självförtroende och tid att förflytta fokus från saker som ofta är ganska oviktiga. Just nu letar jag två stallplatser i Stockholm, för att kunna ge mig själv mer hästtid även här. Tills dess försöker jag vara på landet och rida halva veckan.
 • Mer utetid. Det hör starkt ihop med hästarna. Jag mår bra av att vara ute och göra saker, röra på mig, få frisk luft. Jag känner mig alltid nöjdare efter en effektiv dag ute än efter en effektiv dag inne. De dagar jag inte är på landet och när jag inte är ute i stallet försöker jag att ta åtminstone en längre promenad om dagen.
 • Mer motion – mindre träning. Nu ska ni få höra, här skriver jag en träningsblogg så det här kanske låter lite konstigt. Men jag ska dra ner kraven på mig själv när det kommer till träning, men röra mig mer. Träning är sjukt bra för båda kropp och själ men jag är bra på att overdo it. Träningen ska vara rolig och utmanade, men inte hela mitt liv. Jag har länge vetat att jag har för många stora pusselbitar som jag bollar med i mitt liv. Alla kan inte ta så mycket tid.
 • Blivit viktväktare! Jag ska skriva betydligt mer om detta, men spontana känslan är att det känns bra och att jag har betydligt mindre ångest kring mat nu sen jag kom hem från Island. Med mindre ångest så vågar jag börja jobba med att “kontrollera” mat och vikt igen. Än så länge känns det lätt, skönt och sunt. Vill hålla det så. Ledord för det här ska vara tillåtande, inte svart/vitt och mycket kärlek. Vikten är viktig, men inte viktigare än min mentala hälsa, jag måste bara påminna mig om det om jag tappar greppet.

Jag tror att med de fyra punkterna kommer jag långt. Att jag dessutom kommit tillbaka i skolan och hamnat i en klass med ett helt annat klimat än i min gamla, gör att lusten att gå till skolan kommit tillbaka. Jag är helt plötsligt den där glada, sociala personen som vågar ta plats som jag brukar vara, men som jag aldrig vågade vara i min förra klass. Det känns jättefint! Efter en vecka i min nya klass är jag betydligt mer bekväm och trygg än efter ett år i min förra. Vilket lyckokast.

Så ja, jag mår bra. Grunden för hälsa måste väl vara precis det. Att må bra.

 • Välkommen hem Ella!
  Härligt att höra att du mår bra och att du hunnit klura ut hjälpmedel som kan hjälpa dig att må bra i framtiden. Ser fram emot att följa dig genom våren och resten av året.

  Ulrika

  February 29, 2012

 • Vilka enkla men ack så användbara knep du listar och jag känner igen det där med klimatet i skolan kan styra hur man mår i övriga livet.
  Ser fram emot att få se glimtar av din resa här :)

  Elin

  February 29, 2012

 • Om du ska ha hästar i Sthlm hjälper jag gärna till att rida om det behövs! Jag behöver också VERKLIGEN mer hästar i mitt liv för att må optimalt.

  erika

  February 29, 2012

 • Välkommen ÄLSKADE kvinna! Det är vår tid nu! :)

  jessica

  February 29, 2012

 • Så klokt, så klokt!

  Prralin

  February 29, 2012

 • Så skönt att höra att du mår bra och har landat väl här hemma!

  Marie

  February 29, 2012

 • Vilket härligt inlägg att läsa! :-) Välkommen tillbaka till en ny vardag. Vi är många som hejar på dig och tar till oss av dina ord.

  pethra

  February 29, 2012

 • Blir så glad av att läsa det här- inspirerande!

  christina e

  March 1, 2012

 • Kloka fina du <3
  Alla borde stolpa upp förändringar man tänker och vill göra för att må bra och sen göra de.
  Små saker som gör så stort!
  ang. viktväktarna så kan jag bara säga att de är tack vare de jag fick/fått bukt med mycket av mina tidigare hälsoproblem.
  Har ett gammalt vv system men om du är sugen på goa recept så let me know =)
  Det är fint att läsa att du är tillbaka, både "fysiskt" (här) men även mentalt
  <3

  Li

  March 3, 2012

 • Välkommen hem!
  Vad glad jag blir när jag läste att du valt viktVäktarna :) Själv har jag varit med och tappat drygt 8 kg. Är nu konsulent och inspirerar andra. Kika gärna in på min blogg.

  Sandra

  March 5, 2012

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment