Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Stormen.

Eggert har i flera dagar pratat om det dåliga vädret som var på väg. Jag väntade och väntade men möttes utav solsken nästan varje dag och det kom liksom aldrig något dåligt väder. Trodde jag ja.

Igårkväll började det snöa och blåsa. Och sen drog det igång på riktigt. Jag låg vaken till tre inatt för att det var helt omöjligt att sova till oljudet utanför och inuti mitt sovrum. Huset smällde och vinden bokstavligen bankade på mitt fönster. Det gick inte att höra sina egna tankar och det var omöjligt att se ut. Jag låg under täcket och höll för öronen, men det hjälpte inte.

Strömmen flippade på och av vilket fick julbelysningen runt mitt fönster att blinka läskigt. När strömmen går hemma hos oss i Sverige, så låter det inte, det bara blinkar till. Men när strömmen går och kommer här, så smäller det. Vid tre gick Eggert upp och stängde av all ström i huset, vilket var extremt skönt rent ljud-mässigt, men mindre skönt när elementen värmde ur..

När jag vaknade imorse, oförskämt sent, så var huset inbäddat i snö, vägarna var avstängda, det var omöjligt för Sigrún att köra till jobbet och skolan var stängd. På TV:n bad de folk att hålla sig hemma, inne. Under dagen ställdes en hel del tillställningar in, en hästtävling osv, pga vädret. Fast hos oss hade stormen redan passerat och det var bara den försvunna strömmen och snön som låg på helt fel ställen (så att vi fick skotta oss in i stallet tex) som vittnade om natten som varit. Och kanske snön och isen i hästarnas pälsar samt man och svans, här nedan på de dryga femtio stycken vi vallade hem idag..

Hädanefter kommer jag skratta åt snöstormarna hemma. Okej, kanske inte om Gudrun nr 2 kommer förbi och drar ner en skog. Men annars.

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment