Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Eggert och den dåliga idén.

Herregud vad trött jag är. Fler timmar på natten röstar jag ivrigt för! Just nu tycks vi ha gått in i status “sista veckan, red alert” vilket innebär att vi ska hinna göra så mycket som möjligt på den korta tid jag har kvar på gården innan jag åker hem över jul. Har konstant sjukt mycket att göra och skulle behöva sova en ocean av tid för att återfå min energi.

Av allt som ska göras så är en av grejerna att ge alla hästar avmaskningsmedel. Det är ju bara ca 170 stycken, så det är ju inga problem… Heller inga problem när åtminstone hälften av dem går på något avlägset fjäll någonstans och är totalt omöjliga att fånga. Inga problem alls.

Igår var det så dags att beta av några stycken igen och om jag vetat vad jag givit mig in på när vi tog bilen för att leta reda på nästa hästar på tur, så skulle jag kanske, men bara kanske, protesterat. Igår tyckte nämligen Eggert att det var en bra idé att först skicka ut mig i snöstormen (typ! Blåste så sjukt mycket och snön bara yrde runt) och leta upp hingsten Huginn och hans två ston och sedan leda dem till utgången. Det låter ju som en ganska lätt uppgift, det där med att leta reda på utgången, men för det första så var det väldigt mycket snö överallt. En gång stod jag ed snö upp till rumpan och satt helt enkelt fast. Dessutom, på grund av vinden som fick all snö att vildsint yra omkring, så såg jag absolut ingenting. Jag fick snö inpiskat i ögonen vart jag än vände mig och tll slut var mitt lokalsinne som bortblåst och jag spenderade 20 minuter med att pulsa omkring i en cirkel och plötsligt befinna mig längre från grinden än där jag börjat. Här någonstans började det gå utför med mitt humör och jag började bli rejält kall.

Pulsade upp till grinden där Eggert väntade och såg fram emot att leda resten av biten hem på en plogad väg.. Men inte. Eggert tyckte att det var en ännu bättre idé att ta hingsten, hans två ston och deras föl, in i nästa hage och leda dem hem där någon kilometer (“genväg”). För mig fanns dte två problem med den här idén. Ett, att pulsa genom snö och oländig terräng är bra mycket jobbigare än att gå på pligad väg, även om det kanske är, säg 500 meter kortare. Två, i denna hage gick en flock med ston som precis fått sina föl avskiljda (slaktade) och att komma in med en hingst och hans två ston som i sin tur har föl, lät som en halvbra idé i mina öron.

Men jag bara gjorde som jag blev tillsagd, var glad att Eggert tog hingsten och knallade med de två stona in i hagen. Det blev givetvis kalabalik. Flocken kom som på en beställning i världens fart och for runt oss och gjorde Huginn alldeles tokig, sedan jagade de efter de två stackars fölen så att de kom bort från sina, vid de laget, mycket skärrade mammor.

Givetvis hann vinden tillta ganska ordentligt och jag fick blodsmak i munnen när jag pulsade mig fram genom snödrivorna och samtidigt försökta hålla i de väldigt upprörda mammorna. Eggert och Huginn syntes som en prick långt fram, han hade av någon konstig anledning blivi lite svårkontrollerad…

Efter att ha tagit oss ut ur hagen vid liv (tack gud) och givit hästarna avmaskningsmedel i stallet, var jag glad över att Eggert också insåg att det var bättre att köra hästarna tillbaka med transport. Kändes som en mycket bättre idé.

Idag ska vi hämta hem 55 hästar. Hoppas på vindstilla, ingen jävla långpromenad i djupsnö och inga fler dumma idéer.

/Trött working girl

  • Åh, han låter som en som gör mer arbete för sig än vad han behöver. Eller kanske inte kopplar att se framåt och vilka koncekvenser som blir vid vissa handlingar

    EllinorO

    December 14, 2011

  • Åh hu, för en vinterochsnöhaterska som alltid fryser låter det där som en fullständig mardröm! Fråga: Varför slaktades fölen, föds de upp för att ätas, eller var det av någon annan orsak?

    soffan

    December 14, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment