Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

What to wear?

Eftersom vädret kan vara ganska lynnigt här på Island, så gäller det att man har kläder som klarar olika temperaturer och väderlekar när man jobbar utom hus hela dagarna. Det är lager på lager som gäller och det är väldigt viktigt att svetten transporteras ut och bort från kroppen när man blir varm, så att man sen inte står kallsvettig sen när kylan kommer.

Jag investerade i två par riktigt varma underställ innan jag åkte till gården, men favorit-stället är utan tvekan det från Devold från serien Exepedition. Det är väldigt varmt, skönt mot kroppen och har genomtänkta detaljer. Förlängda armar med hål för tummen, hals som går upp långt och som man kan vika ner tex. Jag är alltid varm i det här understället och upplever att merino-ullen är bra på att förflytta svetten från kroppen. Det enda som kan vara svettigt är min sportbh, jag förstår inte varför inte den kan ha samma funktion?

 

Expedition balaclava
Expedition woman zip neck
Expedition woman long johns
Jag har alltid mössa på mig. Alltid. Eller balaclavan ni ser ovan. Mössan jag älskar kommer från Cinatmani och är inte märkvärdig alls, förutom att den är sjukt bra och snart utsliten bara därför. Ibland har jag en fleecetub som halsduk, den är också väldigt bra, men galet varm. Tror jag kommer vara mer i behov av den längre fram i vinter.
http://www.cintamani.is/images/thumbnails/1/260/400/bensi-cm334-820-W1011_(Custom).jpg
Ovanpå understället har jag alltid min islandströja som jag inte har stickat själv (fyra personer här har frågat mig det, I wish!). Någon gång tog jag fleece-tröjan som jag också har med mig, istället. Men ulltröjan är SÅ mycket bättre Den gör mig varm när det är kallt, men jag blir aldrig övervarm i den. Jag vet inte varför, men den fungerar i alla temperaturer och är väldigt bra på att transportera bort fukt. Dessutom är den skitsnygg. Stort gilla!
Ovanpå den blir det oftast min nya superjacka som jag älskar, Colby Unisex från Didriksons. Sjukt bra jacka! En aning fodrad, men andas och håller mig alltid torr och varm. Förstår inte hur jag klarat mig utan den innan. På riktigt. Alla små detaljer som är så väl genomtänkta. i love! Jag brukar inte vara såhär lyrisk över kläder och dess funktioner, kanske är jag det nu för att de är så viktiga för mig för att jag ska kunna jobba ute hela dagarna utan att blir varesig kall eller blöt.
colby unisex jacket 500166 040
På benen blir det ridbyxor för hela slanten ovanpå understället och jag har ett gäng olika ridbyxor med mig, eftersom jag shoppade loss i Reykjavik. Men det är bra, för jag blir nästan alltid blöt varje gång jag går ut (Eggert släpar ner mig till ån i tid och otid och tvingar mig att vada omkring där så att jag blötar ner mig) och då tar jag ett par torra när jag kommer in nästa sväng. Har minst två olika ridbyxor på mig varje dag av just den anledningen.

På fötterna är det alltid tjocka ullsockar. Sen blir det oftast mina nya kängor (som enligt Eggert är dåliga bara för att de har snörning) i goretex, eller mina muckboots. Muckbootsen är bra, vattentäta och varma, men lite för små; ett av mina problem här i livet, att lära mig att köpa rätt skostorlek..

På händerna alltid handskar, men oftast tunna. Då var jag väl klädd från topp till tå. Härligt!

  • herregud vad mkt kläder! men jag förstår att det behövs när man lever sådär “på riktigt”! :)

    Träningsglädje

    November 1, 2011

  • Testa att sätta sport-BH:n utanpå understället och se om det känns bättre! Har inte testat själv än, men har en rutinerad vän som rekommenderat detta. :)

    Karin

    November 1, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment