Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Mått på bra/dåligt väder.

Det finns ett mått på hur bra/dåligt väder det är här under vintern. På gården har vi två ljuspunkter att gå efter. På fårhuset ca 200 meter bort från boningshuset sitter en stark lampa och på infarten till gården, ca 150 meter bort, sitter två lyktstolpar.

Det är riktigt dåligt väder den dag man inte ser vare sig belysningen på fårhuset/lyktstolparna. Såhär är dagens status:

Man kan ana belysningen från fårhuset.

Belysningen på lyktstolparna kan även de anas.

Imorse ringde Eggert och blev lite bekymrad över vädret efter att ha frågat hur väl vi såg belysningen ovan, han sa att vi inte skulle vara ute i onödan. Sen ringde Eggerts 73:årige bror Valdi, som bara pratar isländska och gör det dessutom mycket fort och förklarade för mig att vi inte under några omständigheter fick gå ut. enligt honom skulle största risken med att gå ut vara att “gå åt fel håll”. Han skulle komma och hjälpa oss med fåren och hästarna. Tio minuter senare ringde Eggerts son Einar och berättade att Valdi ringt honom och bett honom ringa mig och förtydliga att vi inte skulle gå ut. Så vi satt inne, drack varm choklad och väntade på Valdi. Han dök upp i sin bil och körde oss till fårhuset där fodringen gick extremt fort och sedan körde han oss till stallet där vi fodrade. Hästarna får vara inne idag.

Nu är vi inne igen. Känns som om det kommer bli en ganska lugn dag idag..

 

  • Ser ut som en typiskt bra dag att hålla sig inne på, hoppas ni inte blåser bort!

    Prralin

    November 29, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment