Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

En söndag i guds tecken.

Det var som bekant söndag igår. På söndagen vilade Gud. På söndag vilar inte Eggert.

Eller, han hävdar att han vilar och att han bara gör “roliga saker”, men jag är inte övertygad. Igår var en av dessa roliga saker att skotta grus. Det kan väl inte vara en gudsfruktig sak att göra på en söndag? Jag fick dock inte hjälpa till, det var ju söndag.. Sigrún skulle också bara vila. Det visade sig att “vila” betyder “skriva en lista på allt som måste göras och sedan beta av den”. PHU! När jag kom in höll hon på och gick igenom alla garderober, sorterade strumpor, vantar, mössor osv. “Just relaxing.” Jag förklarade för henne att “just relaxing” och att beta av sin att-göra-lista, inte riktigt gick ihop. Sen skrattade vi länge. När jag kom ut ur duschen dammsög hon.

 

 

Söndag i guds tecken innebar mässa i kyrkan vilket i sin tur innebar att vi i kören skulle sjunga några sånger. Alla var väldigt uppklädda så jag ville inte vara sämre. Känns alltid roligt att se sig i spegeln och liksom “Nämen hej, kul att se dig, jag har saknat dig!” Eggert hade både slips och finbyxor samt nyputsade skor. Ja, han hade ju skjorta på sig också..

Kyrkan är pytteliten och jättesöt. På väg upp till “övervåningen” (ni hör att jag inte är någon utpräglad kyrkomänniska, för visst heter det inte “övervåning” på en kyrka?) så var hela kören uppspelt och förväntansfull. Jag var mest nervös över att jag fortfarande inte visste vad vi skulle sjunga. Eggert, som aldrig vet något sådant och som aldrig tar med sig sina noter hem “då glömmer jag bara dem” sa bara “Det kommer i ljus.” och det gjorde det ju givetvis.

Dagen till ära var en till tjej med och sänkte medelåldern i kören. Kul! Nu är vi säkert fyra stycken som är under 60. Här ser ni också två av Eggerts alla syskon. Valdi som står i mitten av de tre männen och Loa som är den svartklädda damen nära i bild. Egentligen är det onödigt att berätta, för alla jag träffar är nästan alltid släkt med Eggert på något vis. Närmast mig står en tysk kvinna som försökte förklara för mig att när prästen sjunger, så ska vi svara sjungande. Mycket märkligt. Men allt gick utomordentligt bra om jag får säga dte själv.

Kyrkan firade något denna soliga söndag, jag förstod inte riktigt vad, men prästen höll efteråt ett långt tal och en mycket gammal bild på en man sattes upp på väggen i församlingshuset. Sen fikade vi. Det var väldigt gemytligt. Eggerts tredje bror med fru var där. Släkt överallt.

Trots fikat i kyrkan var Eggert tvungen att fika så fort vi kom hem igen. Ni ser lådan på bilden. Den tog Sigrún med sig hem från skolfesten i fredagskväll. DÅ var den full med olika bullar, bakverk, ostkaka med chokladkräm osv. Full. Igår åt Eggert upp det sista och jag blev så full i skratt att jag var tvungen att fotografera det hela. Ni ser hur renskrapad lådan är? Eggert var mycket noga med att få upp allt som tänkas gick. Han tyckte att det var mycket roligt att jag förevigade detta. Hade detta varit en ung tjej hade jag förmodligen tänkt “hetsätning” utan att reflektera mer över det. Men Eggert äter bara väldigt väldigt mycket och tycker väldigt mycket om kakor. Och ja, den vita lådan med grönt lock innehåller vispad grädde.

Sigún fikade inte, utan åt riktig mat och drack smoothie. Den var märkligt fluffig i smaken, undrar vad hon haft i.  Sen åt vi vindruvor. Hon var lite sen eftersom hon hade så fullt upp med att “just relaxing”, jag tror hon var i full färd med att sprätta logos på gamla kepsar. Också en tvivelsam syssla en sådan gudsfruktig söndag.

Sen gick jag och Eggert ut och red och det var väldigt roligt. Jag fick rida Hörpudís, en väldigt speciell ung dam som inte är särskilt mycket riden. Hon försöker alltid få av sin ryttare åtminstone någon gång. Funkar inte det blir hon sen fromm som ett lamm. Nästan. Hörpudís är Eggerts dotters häst, det är därför hon är så “omöjlig” enligt Eggert. Så säger han om alla hennes hästar..

Sen gav vi lammen hö och gick in och åt middag. En helt perfekt söndag i guds tecken med andra ord.

 • Vilket underbart inlägg. Sitter med världens fånigaste leende. Du gjorde min dag! Kram

 • alltså, jag fattar inte, vad går gården runt på? fåren?

  Träningsglädje

  November 14, 2011

 • Du är väldigt duktig på att skriva inspirerande inlägg. Det är fantastiskt att få följa med dig i ditt liv! Tack, tack.

  Jojohanna

  November 15, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment