Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Det här är Valdi. Han är “nya Eggert”.

Nu när Eggert är bortrest så har Valdi tagit det som sin uppgift att ta hand om mig och Matilda. Valdi är Eggerts äldre storebror, en riktigt söt farbor. Han ser till att vi inte går ut när det är snöstorm, att vi kan komma in till stan (vår gamla bil kanske inte startar när det är såhär kallt, jag har inte testat, men har inget emot att bli upphämtad och körd. Det kan vara en ursäkt för att han ska få lite sällskap också.) Han ser även till att vi får lite sight-seeing genom att förhöra sig om var jag varit och inte varit och sedan bestämt säga att vi borde åka dit. Idag ska vi åka in till stan med honom och passa på att träffa Eggert nr 2. som Matilda inte träffat (söt farbror nr 2. Han och Valdi kan vara bland de sötaste gubbarna jag sett.) Vi blir bortskämda big time.

Valdi pratar inte ett ord engelska. Det första jag fick veta om honom när jag kom hit var att han alltid varit livrädd för alla tjejer som jobbat här, av just den anledningen. Den blygheten/rädslan har jag inte märkt av. Valdi skiner alltid som en sol och pratar och pratar och pratar med mig. Jag gör mitt bästa för att förstå, men ibland blir det roliga samtal. Som idag när jag försökte fråga om hur många grader kallt det är ute och han gav mig ett långt svar om om ett staket och någon grind till en hage. Igår försökte jag förklara att Matilda äter medicin efter att hon blev sjuk. Men vad sjutton heter medicin? Och hur förklarar man det när man inte kan några ord som typ “piller”. Jag tror inte att han förstod, men lika glad var han för det.

Och jo, eftersom han är bror till Eggert så pratar han också en del i telefon..

 

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment