Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Ledsen.

Igår kallade en person mig för “tjockis”. Det gjorde mig jätteledsen.

Nu ska jag sova.

 • Varför tycker vi att det är så hemskt att bli kallade för tjockis? Jag blir också ledsen om nån säger det till mig. Men varför är det så farligt? Jag blir inte det om nån säger att jag är gråhårig, att jag blivit rynkigare, påpekar min närsynthet, att jag är glömsk, hör dåligt, eller mina korvfingrar. Men just när det kommer till att någon kommenterar min vikt.. då tar jag illa vid mig!
  Jag menar inte att vi ska acceptera allt andra säger, men varför tar vi åt oss så när det gäller vikten?

  Joodå, jag vet.. men funderar ändå. Oavsett vad någon annan säger (och i berusat tillstånd eller när klokheten eller ömsintheten flugit ut, så stiger grodorna in i form av kommentarer som inte gör någon glad. de hoppar ut ur munnen i strid ström..) men oavsett vad någon säger, så är du.. och jag.. och alla andra – stora som små – perfekta precis som vi är.
  Det kan behöva påpekas om och om och om igen.
  Ella, du är underbar precis som du är. Perfekt i varje detalj.
  Kroppen är ett skal, ditt fordon, för en kort tid.
  Och i denna kropp vistas Du, en strålande uppenbarelse, som är hänförande i sin magnifika uppenbarelse.
  LÅT INGEN FÅ DIG ATT TRO NÅGOT ANNAT!!!!!! <3<3<3<3 Älskar dig Ella. :-)

  Malou

  September 12, 2011

 • Jag förstår att det gjorde ont. Och jag förstår inte varför endel är så elaka. Jag är 30 år och minns fortfarande elaka kommentarer från högstadiet. Svara bara:- Varför är du så elak?!! Den tar ibland.. Men kom ihåg att 99 av 100 i din omgivning faktiskt vill alla andra väl! Ha en bra dag!

  Elin

  September 12, 2011

 • =( Jag kan inte förstå hur folk kan säga såna saker! Men du ska strunta i det! Jag känner dig inte, men tycker du är en härlig person med fint leende =)

  Carola

  September 12, 2011

 • Åhh du träffade på en “sån” person! Som måste trycka ner andra för att må bättre själv… Sådana där gånger brukar jag försöka tänka att det är mer synd om den personen än mig själv, för han eller hon måste ju gå runt och vara den där ömkliga personen hela tiden medan jag själv i alla fall kan skaka av mig det och leva vidare. Typ. Kram pårej!

  Erika

  September 12, 2011

 • Alltså, jag hoppas att det var antingen ett litet barn eller ett för stunden intelligensbefriat fyllo som uttryckte sig så fruktansvärt klumpigt. KRAMAR i massor!

  Helena

  September 12, 2011

 • Så fruktansvärt trist och så tråkigt att du ska behöva ta sådant från en annan (som jag antar) helt okänd människa. Även om det är jobbigt så kom ihåg att det är den andra personen som har problem inte du! Kram Sara

  Träningen och livet

  September 12, 2011

 • Jag hade också blivit ledsen – men det enda rådet är att lägga över det på idioten som sa det “stackars NN som mår så dåligt att h*n måste lägga ut sin egna ångest på entreprenad genom att medvetet såra andra mskor”.

  Men det är inte lätt alla ggr. Själv har jag fått den smidiga frågan om när det är “dags” inte mindre än 2 ggr senaste halvåret… De var ärligt ställda frågor (utan elak tvist) men gjorde nog så ont – men eftersom jag är som jag är så skrattade jag bort det (fastän det gjorde ont inombords).

  När ska man lära sig att stå upp för sig själv? Jag laddar för att ha en Ribbing kommentar på lut nästa gång: “Nu förstår jag inte alls vad du menar – vad får dig att tro det?”

  Ibland kan det bästa vara att spänna ögonen i personen ifråga och säga “Vet du vad? Nu blev jag faktiskt ledsen…”

  Kramen

  Carin

  September 12, 2011

 • Kram :)

  Sandra

  September 12, 2011

 • Det gör mig så arg att läsa!!!
  Vet att det gör ont, kan bara tänka mig =(
  Fast du blir ledsen så tycker jag att du ska tänka att det egentligen är personen som uttryckte sig så som det är riktigt illa ställt med,
  jag menar om man ger sig på andra så måste det fattas en något riktigt viktigt.
  Låt inte personen komma åt dig, fina La!
  *skickar massa positiv energi*
  <3

  Li

  September 12, 2011

 • Man blir ledsen för att man inte vill att det är vikten som ska definiera vem man är och vad folk ser, när man är så mycket mer.

  jessica

  September 12, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment