Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Dyr yoga.

Jag var som sagt och tränade ett yin-pass på Omyoga under lunchen. Passet var okej, varken himlastormande bra, eller dåligt. Instruktören ledde klassen på engelska och hon gjorde det bra, men det fanns andra hinder för att jag skulle kunna helt och hållet falla in i mig själv och hitta närvaron här och nu. Det största problemet var lokalen vi befann oss i. Tidigare på Omyoga har jag bara känt till två salar, den lilla och den stora. Nu visade det sig dock att den jag trodde var “den lilla”, var “den mitt-i-mellan”, för dagens klass hölls i en pytteliten sal där vi 10-12 deltagare låg tätt tätt packade. Jag låg så tätt mot en vägg att jag bara fick plats med handen mellan mattan och väggen. När man då ska göra åtskilliga övningar som kräver plats utanför mattan så försvann mitt flow och fokus för att jag helt enkelt var tvungen att böka runt för att ens kunna försöka. Dessutom var rummet oerhört lyhört och eftersom det var lunch och personalrummet låg vägg i vägg med salen så fylldes salen utav ett envist klirrande med bestick och glada samtal.

Det där är något som jag tycker är ganska vanligt på de yoga-ställen jag har varit på. Salarna är små och inte alltid optimala för yoga, det är trångt, ibland dålig luft och till råga på allt är det ofta tre gånger så dyrt som att träna på exempelvis SATS.

Hur går det ihop? Av vad består skälet till den stora prisskillnaden? Jag betalar gärna för bra träning, men även jag tycker att 10 000 för ett år, eller 1200 per månad är lite väl saftigt om man inte bara tränar yoga. Om jag betalar 1200 i månaden vill jag dessutom inte ligga intryckt mot väggen bara för att det är för många deltagare på klassen. Då vill jag ha valuta för mina pengar.

Nog sagt om det. Kroppen blev glad av yoga. Träningsvärken känns härlig. Nu är det helg och landet väntar. Den här hästen väntar. Bara en sån sak.

 • Men herreguuud vilken häst! Så vacker! Grymt jobbat på PT passet.
  SUCK!!!! Jag blir så trött på prettoyogaSthlm. Det är ett jäkla dyrt snobberi. När jag får ordning på mitt liv ska jag starta Yoga för alla o det ska fanimej inte få kosta mer än 100 kr att slå knut på sig själv ! KRAM

  Annie

  September 9, 2011

 • om det är dyrt och bra betalar jag gärna – men dyrt och DÅLIGT är det värsta. då blir jag totalanti.

  Träningsglädje

  September 9, 2011

 • Oh vilken skönhet!!! Är det en frieser? Hoppas att du får en underbar helg på landet!

  Ulrika

  September 10, 2011

 • En stor skillnad är att du jämför gymkedjor med små yogaprenörer; de har förstås en helt annan kostnadsbild. Jag kan känna att det är helt OK att betala en hel del till min lilla studio jämfört med att betala till stora träningskedjan, men så älskar jag också min lilla kvartersyogastudio! I USA ser det lite annorlunda ut. Där har du både yogakedjor, folkyoga (som är billigare) och många gratispass bl a via en yogaklädeskedja som Lululemon. Själv körde jag bl a jättebra gratispass som McDonalds sponsrade!

  EmmaS

  September 13, 2011

 • Vilken fantastiskt häst. Vilken otrolig sits du hade, på ett annat inlägg. Vad härligt att ha en häst, så fint att få ha den gemenskapen. Lycka!

  yvonne

  September 16, 2011

 • Vet du, att just min sits har varit en av de saker jag är mest missnöjd med, med min ridning, så jag blev oerhört glad av din kommentar. Tack!

  ÄtaTränaKämpa

  September 17, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment