Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Det här med rökning..

..kan vi inte bara lägga ner skiten? Vore det inte fint om vi slapp se nya rökare hänga runt på skolgårdarna i framtiden?

Själv har jag väldigt svårt för rökning och har alltid varit “rök-polis” när mina vänner förlorat omdömet och fått för sig att en cigarett skulle sitta fint. Säkert har jag varit skitjobbig, men har jag hindrat en av dem att börja röka, så är jag nöjd. Med en morfar som drabbades utav KOL och cancer i alla dess former runt omkring mig har jag väldigt svårt att acceptera att man ser ungdomar vandra omkring med en cigg i mungipan eller att mina vänner medvetet väljer att röka när de inte ens är beroende.

Därför gillar jag A Non Smoking Generation som jobbar för att ungdomar aldrig ska börja röka överhuvudtaget.

I motsats till vad många tror, är tobak ett nästan lika stort problem idag som det var för trettio år sedan. Varje dag börjar ca 45 ungdomar att röka (eller över 16 000 om året) och tobaksindustrin försöker hela tiden komma på nya sätt att göra sina produkter mer attraktiva.

A Non Smoking Generation jobbar ständigt för att ungdomar aldrig ska börja använda tobak. Det gör vi bland annat genom att besöka skolor, utbilda politiker och skolpersonal, stötta föräldrar och bilda opinion genom att driva kampanjer och delta i debatter. Och det är ett arbete som fungerar. Förutom att vara med och driva igenom lagar, som till exempel rökförbud på allmänna platser, har det också visat sig att de klasser vi besöker har hälften så många rökande ungdomar som andra klasser.

Vår vision är vårt namn- En rökfri generation. Vår övergripande målsättning är att ungdomar själva ska välja att inte börja röka eller snusa. I linje med riksdagens beslut 2004 arbetar vi för att halvera antalet tobaksdebutanter bland barn och ungdomar. Läsåret 10/11 träffade vi 40 000 skolungdomar. Nästa läsår, 11/12, siktar vi på att träffa ännu fler, 50 00 skolungdomar.

Eftersom A Non Smoking Generation är en icke vinstdrivande organisation, är vi beroende av din och andras hjälp för att kunna fortsätta vårt arbete.

Så idag skickar jag iväg ett sms för att ge ett litet bidrag till deras arbete. Gör det du också!

Skänk 43 kronor (kostar 50kr)
smsa “rökfri” till 72930.

 • skitjobbig för vårt bästa, tyvärr så lyssnar man inte så bra alltid ;)
  det värsta är att man vet om sådana hemska saker som rökning bidrar till, men likväl kan jag fortfarande känna att en cigg skulle sitta fint =(

  Li

  September 7, 2011

 • Fine by me! Tycker du gör rätt!

  Ameera - vinn underkläder!

  September 8, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment