Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Snäcksjön Triathlon – premiären.

Det har tagit några dagar för mig att smälta den här helgen, det är därför min rapport har dröjt lite. I lördags var det nämligen dags, premiären utav Snäcksjön Triathlon gick av stapeln. Regnet stod som spön i backen redan på morgonen och fortsatte med det under hela dagen. Det fullkomligt dränkte alla deltagare, som ändå inte tycktes vara det minsta bekymrade. Överallt syntes glada miner på både deltagare och funktionärer som nästan badade i allt vatten som öste ner.

Många valde att ställa in på grund av vädret och annalkande sjukdomar men till slut var det 21 supertaggade deltagare som ställde upp. Glädjande nog tog sig alla även i mål. De två startgrupperna var jämt fördelade med 10 i första och 11 i andra. Eftersom jag fick halsfluss helgen innan och fortfarande kände av både den och åt antibiotika fick jag endast deltaga som tävlingsledare och livräddare till sjöss under simningen. Mycket bittert, men det visade sig att det inte var helt fel att ha en tävlingsledare på plats när allt kom omkring..

Banan bestod av knappa 500 meter simning i vår lilla källsjö som bjöd på 18 grader dagen till ära, 19 kilometer cykling på mindre asfaltvägar och 7,2 km löpning på grusväg “runt byn”. Cyklingen som var en vändbana, vände vid en vätske och banan-station, där det enligt ryktes åt mer banan i första gruppen, än i den andra. Överlag syntes en viss skillnad mellan de två grupperna. I grupp ett, som var övervägande tjejer, hejades det och skrattades en aning mer än i grupp två, som bestod utav övervägande killar, där var siktet inställt på mål och att prestera en bra tid. I löpningen fanns en vätskekontroll med två hurtiga funktionärer som bjöd på hejarramsor och glada tillrop. Alla funktionärer gjorde en riktig hjälteinsats i regnet och var, trots att de var blöta inpå skinnet, så himla peppande och glada hela tiden. Stort tack till er!

Det var bara en sak som gick fel under loppet, det var vägmarkeringen. Dagarna innan hade vi funderat över hur vi skulle märka upp tävlingsrutten. Vi hade tänkt göra skyltar, men min pappa hade sprayfärg att måla på backen och det lät som ett smidigare sätt. Då sa väderleksrapporten fortfarande 20 grader och sol/moln och nämnde inte något om spöregn. Det visade sig sedan att färgen inte satt så bra när regnet kom utan fint flöt ut och halvt om halvt suddades bort.

Lokalborna hittade ganska bra ändå, det var värre för alla andra. Det här resulterade i två ordentliga felspringningar och några felcyklingar. När jag kom upp till en stor fyrvägskorsning och borde ha mött två löpare, Sara och Anders med bilen, men inte gjort det och såg att spraypilarna på marken var helt försvunna, blev jag lite svettig. De hade två kilometer hem och hade avverkat drygt fem och de fanns ingenstans. Långt ut, åt fel håll hittade jag dem båda, tappert löpandes, flera kilometer över bansträckningen. Tråkigt för dem som inte fick någon tid som de kam jämföra med nästa år, men kanske lite kul, för att de vann pris för längst utförda Triathlon och fick Amarone och Cava som plåster på såren under prisutdelningen.

Det var dagens enda riktiga missöden, annars flöt allt på oerhört bra. De som cyklade lite fel, hittade tillbaka till banan igen och alla gick  mål. Det känns kul! Åldersspannet var sig från 19 till 57 år, bara en sån grej. Striden om förstaplatsen var hård, även om vinnaren Andrew Whitson redan från början visade sig vara stark i alla tre delgrenar. Han drog ifrån redan under simningen där han kom upp ur vattnet efter sju minuter, tre minuter före resten utav gänget och sedan behöll den ledningen efter cyklingen följd utav Johan Bergman och Gustav Engström. Under löpningen fick han Snabba fötter-Kenth som hare och när jag körde förbi dem var tempot högt och det såg förvånansvärt lätt ut. Andrew gick i mål på grymma 1:17:04 och dryga sex minuter senare kom tvåan Johan Bergman i mål på 1:23:24, Gustav Engström blev trea och kom in på 1:30:02. Allas vår Sara blev loppets snabbaste tjej, trots extra rundan. Nästa år blir hon ännu farligare!

Vinnaren Andrew fick en grym sponsrad TechFit PowerWeb Tee från Adidas. Alla deltagare fick snygga Snäcksjön Trithlon tröjor sponsrade utav Team Brolin, Malou, ÄtaTränaKämpa och Yrkesskydd. Andra och tredjepriset, glas från Bergdala glasbruk sponsrades utav Alstermans AB.

När deltagarna kom i mål väntade kokt korv på dem och efter lite dusch och ombyte var det sedan dags för kvällens kräftskiva. Vi satt ute i höförrådet, som fått sig en ordentlig upp-piffning kvällen till ära, med tända ljus, kräftyktor, girlanger och en mysig lounge upp på höloftet. Stämningen var hög och vid borden hördes mycket prat om upplevelsen utav dagen, taktik och mål inför nästa års lopp och om vem som egentlige blivit blötast och lerigast. Trots regn och visst strul med vägfinnandet fick jag intrycket om att alla var mer än nöjda med loppet som helhet, sin egen insats och kvällen som sådan. Festen fortgick frampå natten och både deltagare, funktionärer och annat löst folk gjorde kvällen och också premiären utav Snäcksjön Triathlon till en succé.

Jag längtar redan efter nästa års Triathlon, kanske lite extra eftersom jag inte hade möjlighet att vara med i år. Till nästa år kommer vägarna vara mycket bättre markerade och jag tror att vi kommer bli flera. Vi kommer dessutom hinna planera mer och har med oss erfarenheterna från årets lopp i ryggen. Vi vill behålla den goda stämningen från i år med fokus på att ha roligt och där alla känner sig välkomna oavsett ambitionsnivå. Jag ser fram emot att se fler vassa tjejer utmana killarna i toppstriden. Jag vet ju att det finns ett helt gäng utav er där ute som skulle kunna knäppa några grabbar på näsan. Jag ser också fram emot att se fler som aldrig testat ett Triathlon våga sig på att prova. Alla kan och får vara med, man gör allt utefter sin egen förmåga.

Vill du redan nu hålla dig lite uppdaterad och bli inbjuden till nästa års lopp, är det smart att gilla Snäcksjön Triathlon på facebook, där det kommer komma lite uppdateringar, men framförallt så kommer datumet för nästa år ut där så fort det är spikat. Här kommer det givetvis också komma ut information när det väl börjar närma sig. Nästa år ska vi försöka att inte ta samma helg som Stockholm Triathlon..

Sist men inte minst så måste jag bara tacka alla som kom och gjorde premiären så himla lyckad. Ni var grymma, hela bunten!


Start för första gruppen.

 


Andra gruppen iakttar och hejar på simmarna. Regnet öser ner..

Heja Sara!

Sekretariatet höll koll på deltagare och tider.


Vinnaren Andrew kämpar på medan haren Kenth gör små glädjeskutt över regn och lera.

The winner!

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/305331_10150351472698478_600748477_9834198_4342481_n.jpg
Stämningsbilder från höladan, fotade av Sara eftersom min kamera inte gillade regnet och tillfälligt dog under kvällen.

Läs vad Sara skrivit om loppet här.

 • Vilket kul initiativ! Skulle vara jättekul att vara med nästa år. Var ligger Snäcksjön, är det långt från Göteborg?

  Träningen och livet

  August 24, 2011

 • Shit vad roligt att läsa om och vad roligt för er som kanske byggt upp en ny tradition :D Jag blir själv verkligen inspirerad att ordna en tävlning, det verkar vara så kul och framför allt givande när det blir en lyckad tillställning! =)
  Stort grattis till er för att det gick så bra och som sagt, otroligt roligt att läsa! =)

  Bella

  August 24, 2011

 • Nästa år blir det sol och då kommer jag vara med också! :)

  Erika

  August 24, 2011

 • Coolt! Nästan som fångarna på fortet som vi hade i trädgården under min barndom!

  pilla

  August 24, 2011

 • läste även på saras blogg om detta och oj vad peppad jag blir! om jag bara får ihop det tidsmässigt ska jag helt klart deltaga nästa år. Så nu måste jag bara införskaffa en cykel och börja träna.

  Josefin

  August 24, 2011

 • Hej. Idag drar vi igång en tävling på studeravidare.se. Vill du också vara med och tävla? Du behöver bara nämna oss i ett blogginlägg och har då chansen att vinna Nya MacBook Air. Infomation om tävlingen finns under http://www.studeravidare.se/bloggtavling.
  MVH Studeravidare gänget

  studeravidare.se

  August 24, 2011

 • Vilket initiativ! Wow, såg ju helt fantastiskt kul ut! Grattis till ett väl genomfört projekt och roligt att du kör det igen. Blir lite sugen. Exakt var ligger Snäcksjön?

  Karin

  August 24, 2011

 • haha, varför joggades det i bikini?

  AMEERA

  August 25, 2011

 • Fantastiskt! Jag hade velat vara med!!!

  Ida

  August 25, 2011

 • haha, vilken rolig grej!! :-)

  Tella

  August 25, 2011

 • Wow, vilket grej. Låter jätteroligt. Jag var med i ett triathlon i somras och det var en rolig erfarenhet. Just nu är jag förskyld men jag bara längtar till träningen drar igång igen.

  Ska vi genomföra den berömda fikan snart?

 • Ser kul ut!!

  Siri

  August 26, 2011

 • Det ser ut som en riktigt kul dag även om vädret inte visade sig från sin bästa sida. Hoppas att jag är hemma nästa år så att jag kan vara med! Har iaf “gillat” det på FB så jag hoppas få meddelande om när det är dags.

  Hoppas att du har en fin helg Ella!

  Ulrika

  August 27, 2011

 • Och DU är grym som drar ihop härliga, inspirerande och roliga träningar/Tävlingar som du så hjärtligt öppnar för alla!
  Jag blir sugen på att delta bara jag läser om detta lopp, men tror inte att jag skulle orka det med min kondis…Men vi får se ;)
  LÅTER och SER UT som ett riktigt härligt event, trots regn och lera!
  Det är FANTASTISKT vad du inspirerar!
  DU är fantastisk helt enkelt, men det visste vi ju redan ;)
  <3

  Li

  August 28, 2011

 • Fasen vad impad jag blir av dig och hur du drar ihop saker – hoppas du klappat dig själv på axeln rejält och är riktigt stolt och nöjd :)
  Nästa år ska jag anmäla mig, no matter what!

  Katarina

  August 29, 2011

 • Vill gärna veta mer om vilken som är närmaste ort till Snäcksjön då det inte står, inte vad jag kan finna

  Eleonor

  May 20, 2012

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment