Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Yinyoga på yogayama

Efter en fantastisk dag på alla sätt och vis var det dags för mig att hitta det inre lugnet. Så tog jag mig då äntligen till yogayama för första gången. Det stod yin på schemat och yin är som bekant den yogaform, även om det inte riktigt räknas som en yogaform, som jag gillar bäst. Efter Hawaii letar jag fortfarande efter en yinyoga som kan mäta sig i samma klass som den jag upplevde där. Än har inget ens kommit nära, tråkgt nog. Jag hade stora förhoppningar på dagens klass då jag hört mycket om både den och yogayama och såhär efteråt vet jag inte vad jag tycker.

Klassen var helt annorlunda än de andra yinklasser jag tidigare gått på. Vilket inte behöver vara något dåligt! Instruktören var häftigt, jag gillade henne och hennes tydiga fokus på avslappning och närvaro. Sådant behöver jag. Kanske är det just därför jag tyckte att klassen var svår. Jag väntade länge på att den skulle börja, bara för att inse att när den i mina ögon väl gjorde det, så var det nästan slut.

Klassen var lång, två timmar, vilket jag tycker är perfekt i yin, men jag tyckte att vi höll för få positioner och gjorde för mycket annat “konstigt”. En optimal yinklass för mig skulle vara minst 90 minuter, där minst en timme går till olika positioner som man håller länge, gärna fem minuter. Den restrerande halvtimmen kan få gå till extra fokus på avslappning, närvaro, medvetenhet, utöver det som man också ska ha med sig i alla positioner. Jag vill ha guidning och riktning, både hur jag ska göra rent fysiskt och hur jag ska använda andning och tanke för att smälta in i positionen. Dagens instruktör gjorde det bra, men jag vill ha mer!

Kanske kommer jag aldrig hitta en instruktör och klass som passar mig så som handen i handsken som Kathy Kalani oceanside resort. I värsta fall får jag åka dit igen..

Efter att ha somnat två gånger under kvällens klass, sömn som inte är sömn utan där man hela tiden vet vad som försiggår runtomkring även om man sover, så var jag väldigt lugn och avslappnad när jag och Sara gick därifrån. Vilket kanske syns på bilden ovan..

 

 

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment