Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Vikten utav vikten.

Nu är vågen hittad och det är dags för vägningarna att starta igen. Man kan ju tycka vad man vill om det, men det här är ju också en viktblogg och jag har ju fortfarande ett ganska viktigt mål för mig, min kropp och hälsa. Det är att gå ner i vikt.

Jag är ju dock på väg att byta adress och portal, så att min blogg äntligen hamnar där den ska vara. Under Bloggaromträning. Jag ser flytten dit som något av en nystart och planerar att dra igång vägningarna när bloggen väl blir flyttad, vilket jag hoppas blir snart.

I samband med detta, kommer jag sätta igång ett litet “projekt” för mig själv. Ni som varit med på tidigare utmaningar vet att jag gillar formen, att utmana mig själv. Även i detta projekt har ni möjlighet att haka på. Sist var vi över 200 personer som tränade, kämpade och var lite extra motiverade under sex veckor. Det var grymt! Både för mig och er, om jag tolkade era utvärderingar utav utmaningen rätt.

Jag har tänkt mycket på min vikt den sista tiden och vänt och vridit och både känt mig ledsen och motiverad inför vikten som den är just nu. Det är inte lätt att skriva en viktblogg och vilja gå ner i vikt och samtidigt gå upp. Känslan utav misslyckande är svår att värja sig ifrån. Klart jag funderar mycket över varför vikten och viktnedgång/uppgång hör så starkt samman med min känsla utav egenvärde. Jaghar blivit ledsen när jag sett bilder från förra året och tänkt “Vilken fin form jag var i då, varför såg jag inte det? Varför hade jag inte vett att uppskatta det eller mig själv då?”

Många tankar, ursäkter och diskussioner senare känns det som om jag har landat. Det finns en enda megastor och främst viktig  anledning för att gå ner i vikt. För att min vikt är ohälsosam. Det finns tusentals andra skäl också, både ytliga och mer djupt befästa. Men jag måste göra det här med kärlek till mig själv, för att jag vill ge mig själv det bästa.

Jag läste någonstans ett gammalt citat som jag hört många gånger förr, men som återigen gav mig en tankeställare. “Du måste vara din egen bästa vän.” Det ligger så oerhört mycket om det. Jag måste göra det som är bäst för mig, för att jag älskar mig själv och jag vill att jag ska ha det bästa. Jag måste ner i vikt, för den här vikten sliter på min kropp och den är inte funktionell. Jag måste älska mig själv och acceptera mig självunder tiden, oavsett hur jag ser ut, väger eller hur jag presterar. Jag måste vara min bästa vän i alla väder. Vikten ska inte få påverka min egen relation till mig själv.

Jag kan inte gå omkring och vara rädd för att misslyckas och därför hellre undvika att försöka. Jag vet ju att varje gång det inte går som jag har tänkt så har jag ett val. 1. jag kan tänka att “jag visste det, jag klarar det aldrig.” eller 2. så kan jag välja att tänka att för varje gång jag stöter på ett hinder, så lär jag mig hur jag ska hantera det.

Jag skrev tidigare om två olika sätt att hantera rädsla.

F fuck
E everything
A and
R run

eller

F face
E everything
A and
R recover

Det är dags att använda version nummer två. Möta rädslan och se vad den bär på och ändå försöka. Det värsta som kan hända är egentligen ingenting som är värre än att ge upp på förhand.

Jag kommer behöva stöd, peppning, uppmuntran och all kärlek jag kan få under tiden. Är ni med mig?

 • Det är klart vi är med! Du är en stor inspirationskälla för åtminstone mig. Du är en jättehärlig person och jag vill se dig lyckas med dina mål. Du är så klok och har fått mig att se mig själv på andra sätt än tidigare, lite mer distans till mig själv och min kropp.

  Cathrin

  April 8, 2011

 • Visst sliter det på kroppen att vara tung när alla leder, muskler och organ får kämpa extra, och önskan att minska vikten då är väl i sig sund.

  Men du ÄR inte din vikt, siffran på vågen är inte ett mått på vem du ÄR. Jag som bara sett ditt bloggjag ser att du är stark, påhittig, uthållig och bra tränad, social och smart. Kom ihåg att se alla genomförda utmaningar, alla tappade kilon när du tittar bakåt- då har gamla misslyckanden mindre chans att sticka upp sina tråkiga nunor och bromsa nytändningar.

  Go, sister. Ung, stark, vacker, motiverad- snart i en lättare version.

  HEJJJJJA!!

  AC

  April 8, 2011

 • Kör hårt! Det kommer gå jättebra!

  Jag har gått ner ca 20 kg under de senaste två åren och förra året tog jag hjälp av Madde/Fitnesscoachen som skrev menyer åt mig och det funkade super för mig. Har du funderat på att göra något sånt?

  Johanna

  April 8, 2011

 • klart vi är med dig! go for it. själv ska jag också hitta tillbaka till mitt sunda jag efter en längre tid av hetsätning och skadligt beteende för min hälsa. vi vill därför kan vi!

  ida

  April 8, 2011

 • Vi är med dig!

  Paula

  April 8, 2011

 • Du verkar redo – kör! Här har du en till supporter :) Gillar FEAR-citaten, skulle vilja ha dem på nån träningströja… Johanna skriver om att ta hjälp, jag undrar också om det kan vara en god idé. En pt som visar massor av kundresultat på sin blogg är Olga Rönnberg. Hon är den brutal-ärliga typen men är man redo för det så tror jag att det kan ge verkliga resultat. Hon är också specialiserad på mammor, men mammor är ju också människor… :)

  Johanna T

  April 8, 2011

 • Självklart är vi med!

  Angelica

  April 8, 2011

 • Hej
  jag är med dig!!! Jag har precis kommit igång med träningen igen efter ett uppehåll. Jag har precis bytt jobb för några månader på samma företag som jag jobbade på innan. Det har varit jobbigare än vad jag trodde på kvällarna har jag sådan ångest o vet inte varför. Jag läste i Metro att 1 av 4 drabbar av depression nu på våren så kanske har det inget med jobbet o göra. Jag är nog en person som vill ha tryggehet o kunna det jag gör. Jag önska att jag var mer äventyrlig som när jag läser Saras och din blogg allt ni hör. Så det du skriver om fear passar jätte bra på mig. Nu har jag tråkat ut dig med mitt babbel men jag är helt klart med dig. Kämpa

  Emma

  April 8, 2011

 • Hurra för dig! Måste säga att jag gillar verkligen din blogg och känner mig ALLTID peppad när jag läser den, antagligen eftersom du verkar så mänsklig och trevlig. Lycka till med nystart och kom ihåg att du är en källa till inspiration hur som helstt!

  Isabelle

  April 8, 2011

 • Det är bara att kämpa på bruden. Vi är med dig på varje steg! Jag ser väldigt mycket fram emot ditt nya projekt! Kramar!

  Alva

  April 8, 2011

 • Duktiga fina! Jag hejjar på dig & TROR på dig! Ta små små steg & närma dig ditt mål. Och ha KUL längs vägen. Träna det du tycker om, ät det du tycker är gott (i lagom mängd – du vet!). Livet ska inte ligga på sparlåga under tiden.

  Go girl!

  Anna

  April 8, 2011

 • Viktväktarna Ella – jag lovar att det funkar OCH man får äta mat som är god. Kunde jag kämpa bort mina kilon så kan du vännen!

  Nina

  April 8, 2011

 • Jag är definitivt med dig, HEJA, kör hårt!

  JoHo

  April 8, 2011

 • Självklart!:) Du skriver så otroligt insiktsfullt och jag är ÖVERTYGAD om att du kommer klara det här! Ha din målbild tydlig framför dig och du kommer vara där i ett nafs:)
  Kram Jenny

  Jenny

  April 9, 2011

 • Hej Ella!

  Det är nästan lite spooky men du speglar mig….Har följt din blogg ganska länge eftersom jag snabbt insåg att vi är rätt lika viktmässigt. Hade en bra nedgång ett tag men har sedan, liksom du, haft uppehåll med vägningarna. Har nu ställt mig på vågen och väger i stort sett samma som du – igen. Så nu j…lar ser vi till att ta tag i detta igen. Ett tag tänkte jag att det kanske räcker med om du kämpar på eftersom jag uppenbarligen följer din viktkurva men det funkar nog inte riktigt, hahaha. Lycka till!

  Mia

  April 9, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment