Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Sockerfria banan/äpplemuffins.

Jag bad om tips på sockerfria kakor/bullar/bakverk till en rejäl kakfest jag ska på söndag. Jag fick flera roliga recept, varav jag ska testa flera utav dem. Jag började dock med sockerfria bananmuffins med antingen morot eller äpple som Sandra tipsade om. Receptet hittade jag här.

ca 10 st

 • 2 stora mogna bananer
 • 2-3 små fint rivna morötter (Fungerar även med rivet äpple)
 • 75 g osaltat smör
 • 1 ägg
 • 1 tsk malen kanel
 • 1 tsk malen kardemumma
 • 4 dl ekologiskt vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 dl ekologisk standardmjölk

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Mosa bananerna och blanda väl med de rivna morrötterna eller äpple, smält smör och ägget. I en annan bunke, rör ihop de övriga ingredienserna väl, förutom mjölken. Rör kvickt ihop de två blandningarna med en gaffel, vispa inte! Blanda sist i mjölken. Lägg upp smeten i muffinsformar, ca 2 msk per stor muffinsform. Grädda i nedre delen av ugnen.

Min smet, blev mer som en “deg” och jag tog lite mer mjölk än det stod i receptet. Det fanns även tips om att man kan dela på muffinsarna efteråt och ha grädde och bär på dem, som minitårtor, men jag testade en precis som den var och det var gott. Saftigt och lagom sött.

 • Nu blev jag sugen på att baka muffins, kanske borde ha det som ett fredagsprojekt imorn helt enkelt.

  Paula

  April 14, 2011

 • mmmmm det borde jag prova i helgen, fast jag lär ju äta alla på en gång, typ innan dom nått ugnen haha

  madde

  April 14, 2011

 • Testa, enkelt och gott!

  ÄtaTränaKämpa

  April 14, 2011

 • Jag har testat dom ikväll … jag provade att ha dom som lite mer matiga bröd.. delade dom bredde på lite smör och en ostskiva på + apelsinmarmelad mums så goda dom var ;O)

  /Cee

  Carina

  April 15, 2011

 • […] som snart skulle vara på väg ut genom dörren. Jag har ett recept på sockerfria muffins (som jag hittat hos Ella/ÄtaTränaKämpa) med banan som jag bestämde mig för att göra. Gott men […]

 • […] som snart skulle vara på väg ut genom dörren. Jag har ett recept på sockerfria muffins (som jag hittat hos Ella/ÄtaTränaKämpa) med banan som jag bestämde mig för att göra. Gott men […]

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment