Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Dubbelpass = lite vatten över huvudet?

Jag har gått på Shape-klasser, men idag är första gången jag har gått på en riktig shape klass. Herregud vad bra den var! Alla som har kört shape och tyckt att det är en ganska mesig klass utan tempo och tryck, måste ta er till Sats Odenplan på måndagar 16:30 och köra Shape för Ninnie Magnusson. Vilket pass!

Hela kroppen fick sig en ordentlig genomkörare. Mycket knäböj och utfall fick mina arma ben att känna att jag nog fått några extra kilon att bära på sen sist. Jäklar vad det tog! Balansdelen i passet var grymt utmanande och min vänsterfot klagade en hel del, då den är så pass mycket svagare än den högra. Just därför är balansövningar guld för fotlederna. Fötterna är en sån där svag länk som det är väldigt lätt att skada, framförallt om man är tung, jag vet ju av egen erfarenhet.

Ninnie spred oerhört positiv energi och klassen var riktigt rolig, med bra musik och utmanande övningar så när det var slut var jag likaså. Att jag sedan skulle köra en timme BodyBalance kändes inte lika lockande då. Syrran kom dock och var sjukt snygg i en träningstopp hon köpte på Hawaii. Varför köpte inte jag ett också? Billigt och snyggt = en fantastisk kombo.

Dagens bodybalance genomleds snarare än upplevdes. Jag var på tok för trött framförallt i bålen för att orka hålla tekniken. Jag var så trött i axlar och ben att jag kände att jag höll på att börja fnissa av trötthet i diverse positioner. Men, passet gick snabbt jag gillar höftöppnar delen i passet, det hade kunnat vara hur långt som helst för min del.

Tiden när jag lätt körde två träningspass obehindrat efter varandra är tydligen inte riktigt här ännu. Jag minns när ja körde crosstraining, dans och löpning på en och samma dag, efetr varandra, utan problem. Dit ska jag igen! Jag vill ha orken, lättheten och tempot i kroppen igen. Jag tog mig kanske lite vatten över huvudet idag. Å andra sidan så genomförde jag båda passen och det gick ju.

Jag är väldigt nöjd med mig själv och med dagens pass. Shape växer mer och mer i mina ögon och är en träningsform som passar mig bra. Kul!

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment