Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Bye bye sugar.

Nej. Nu får det bli lite vårstädning i den här kroppen. De senaste dagarna har jag reflekterat mer och mer över hur mycket socker jag omedvetet stoppar i mig nuförtiden. Hur jag liksom automatiskt dras mot sockerstinna livsmedel, inte alltid de givet “onyttiga” utan jag vet var jag kan hitta socker som är mer insmuget i maten. Fruktyoghurt har jag aldrig ätit förut, inte heller sötad müsli, lite mycket honung i teet, läsk (!!!) osv.

Jag har läst lite om socker och hormonpåslag och jag tänker inte grotta ner mig mer i det ämnet här, för jag är ingen expert. Men jag känner igen mig i vissa beteendemönster runt socker. Jag har bestämt mig för att ha en liten socker-avvänjningsperiod för att se hur det känns och hur jag mår (när värsta abstinensen lagt sig, haha!).

Jag tänker köra strikt så till vida att allt tillsatt socker går bort. Jag kommer vara ytterst sparsam med exempelvis honung och läsa innehållsförteckningar, men äta frukt och liknande “söta” livsmedel där socker eller fruktsocker inte är tillsatt. Ingen sockerfri läsk eller sockerfritt godis dock.

Min tanke är att köra hela april ut, med ett uppehåll för påsk (alltså, påskgodis MÅSTE man ju äta..). Det här kan nog bli en utmaning.

Är det någon som är sugen att hänga på, en vecka eller två eller kanske hela månaden, så vore det kul. Jag gör det här för att må bättre och är inte så fokuserad på att dela upp allt socker som “dåligt”. Socker fyller sin funktion ibland och jag tror sällan på förbud, just nu blir det dock lite för mycket socker och det är inte bra för min kropp.

 • Ja men absolut, jag är med dig! :) Jag började igår så nu kör vi!

  tinasindustri

  April 5, 2011

 • Jag är med! Grymt bra! Började också igår, behöver en spark i baken :)

  Emma

  April 5, 2011

 • Hej! Jag är fri från vitt socker nu sedan en månad (hade dock undantag i söndags för att vara med och äta av min dotters födelsedagstårta). Har aldrig lyckats tidigare med sockerfri månad men just nu känns det som om jag skulle kunna hålla på till jul (ok, med undantag för nåt påskgodis och ett par familjefödelsedagar). Jag är SÅ NÖJD med detta, kroppen tackar mig och är glad :) Stort lycka till med din sockerutmaning, det klarar du galant.

  Johanna T

  April 5, 2011

 • Jag kan vara med, litegrann :) Jag äter i princip ingen fruktyoghurt eller andra livsmedel med tillsatt socker, går på ren rutin och jag tror det är en toppen-vana att ha! Dock vet jag inte om jag vill ge upp mina kanelbullar. Jag valde dock bort en bulle senast för en timme sen så helt hopplös är jag inte :)

  Erika

  April 5, 2011

 • Jag läste Saras och dina inlägg om att det tar 21 dar att b(r)yta en vana, så sen förra måndan är min (ena) utmaning att ta bort socker.

  Det var precis den kick jag behövde, det där med de 21 dagarna. Under våren hade det blivit cornflakes, lite läsk, lite godis. Inte allt på en gång, men lite mer varje vecka.

  Nu kör jag inte helstrikt. Har kommit in i en illamåendefas igen sen några veckor, och då vill jag gärna ha lite juice eller saft eller så. Eller tonic water- sötsurt är bäst. : )

  Kvällssuget botas just nu är frysta hallon mm. Även barnen knaprar det som godis, så det känns extra bra!

  Hejja på!!

  AC

  April 5, 2011

 • Jag hänger också på delvis. Jag undviker tillsatt socker i mat och yoghurt osv. Men dels är det konferens med jobbet och dels är det påsk snart så jag ska köra en liten lightmånad. Men jag funderar på att köra i maj istället. Vi får se hur april går :) Lycka till alla som ska köra!!!

  Ida

  April 5, 2011

 • Hej!
  jag är med dig, jag började igår…. nu kör vi!!

  Josefin

  April 5, 2011

 • AC

  April 5, 2011

 • För några veckor sedan slutade jag med godis (som jag inte åt mycket av förut heller) och naturgodis eftersom jag tillät mig själv äta hur mkt naturgodis som helst, eftersom det ju är nyttigt! men nja, det blev lite väl mycket chokladdoppade nötter då! Så det jag vill säga är att jag är på och stöttar dig! Jag kör fram till påsk då jag hoppas ha gått ner 2 kilo!

  Keron

  April 5, 2011

 • Jag är med !!!! :)

  Lina

  April 5, 2011

 • Jag är också på! Imorgon börjar det!

  Är helt jävla hopplös när det kommer till kaksmet, jag blandar kaksmet så fort jag blir sötsugen och det hela har det senaste året börjat likna någon slags störd, mild hetsätningsliknande, matvana och jag mår inte bra av det nånstans. Nu får det vara nog!

  Ida

  April 5, 2011

 • Oj, jag är tyvärr inte med. Hoppade nyss över att fylla två formar med muffinssmet så det skulle bli mer att slicka ur i skålen. Men ni är grymt starka ni som kör! :-)

  Linda

  April 6, 2011

 • Jag är på! Grymt inspirerande blogg du har!

  Lina

  April 9, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment