Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Shape me up, please!

Varje gång det var ett tag sedan jag var på gymmet, nu måste det vara mer än en månad sedan då jag mest har sprungit och dessutom varit bortrest, så känns det jätteläskigt innan. Det brukar kännas som om jag inte kan någonting och att all smidighet, styrka och kondition har försvunnit. Varje gång jag har varit där, så känns det fantastiskt bra efteråt.

Dagens Shapepass var väldigt olikt det jag har gått på tidigare. Därmed inte sagt att det var sämre, verkligen inte. Jag gillade det även om många av övningarna vi gjorde var väldigt svåra för mig att göra, vissa var omöjliga. I ett sånt läge är det viktigt att inte jämföra sig med andra och känna sig dålig, utan acceptera att alla har olika styrkor och svagheter och att man blir bra på dte man tränar. Tränar man aldrig balans så ska man inte bli nedstämd om man har dålig balans, tex.Jag kände av foten en del under passet och om den känns lika mycket imorgon så avvaktar jag med tisdagslöpningen tills foten känns helt okej igen.


Topp- Nike, Byxor – Soc, Skor – Nike, Strumpor – Gococo, Sportbh – Casall

Jag kände hur mycket jag behöver styrketräningen, framförallt den funktionella, i mitt liv för att min kropp ska hålla och orka. Det kändes dock att det var ett tag sedan jag underhöll och byggde upp min styrka och balans. Den var under all kritik. Jag skulle vilja träna med en PT igen och få ett ordentligt genomtänkt träningsschema som fokuserar på att få en stark och hållbar kropp. Samt att reducera fettmassa på kroppen, den har dessvärre blivit större på sista tiden. Det är hemskt att vilja gå ner i vikt och se att man snarare ökar än minskar. Men sånt är livet ibland. Ingen kan ändra på saken förutom jag.

Jag har en känsla av att jag kommer ha träningsvärk i benen imorgon och känna av passet i kroppen, även om det snarare lämnade mig trött i kroppen, än med några brännande muskler. Ett bra helkroppspass. Jag är kanske inte så nöjd med kvittot på dagens form, men jag är väldigt nöjd med min medverkan. Jag är så himla bra och modig.

 • Kan verkligen rekommendera paleo-livsstil! Om du inte vet så mycket om det men är intresserad så kan du gärna maila mig så berättar jag mer. Det är ingen konstig diet utan ett hälsosamt och sunt sätt att leva!

  Maria

  March 28, 2011

 • Åh Maria, berätta gärna mer!

  ÄtaTränaKämpa

  March 28, 2011

 • Det enklaste är nästan att du går in på denna hemsida, t ex startar här:

  http://robbwolf.com/faq/

  och sen letar dig runt. Kosten går ut på att äta protein, grönsaker, frukt, bär och nötter i princip och utesluta bröd, pasta osv samt mejeriprodukter i stort sett. För vissa kan det låta knepigt och konstigt men det är såå mycket gott man kan äta och om man läser faktan bakom så inser man hur sunt det är!

  “The Paleo Solution” är en bok skriven av Robb Wolf som jag verkligen kan rekommendera! Det finns en 30-dagars”utmaning” för de som är tveksamma, så att man själv kan testa och se resultatet, och det tycker jag är det bästa för att utvärdera vad man tycker…

  Hur som helst.. det är inte bara kosten utan en hel livsstil med funktionell träning, bra sömn, avstressning osv…

  Maria Finnved

  March 28, 2011

 • Härlig inställning!!!

  Och grymma skor ;)

  mlovdahl

  March 28, 2011

 • Du är modig, bra och har helt rätt inställning! Heja dig!

  Ava

  March 28, 2011

 • the only way to finish is to start! if not now then when?
  bra tränat ella!
  (yin får man inte ont i foten av…) :p

  Träningsglädje

  March 28, 2011

 • Heja dig!!

  Marieh

  March 28, 2011

 • Visst är det trist när man inte är i samma form som man brukar vara, men jag tycker att det blir lättare att starta om eftersom man vet att man kan. Man har ju liksom gjort det en gång förut så hur svårt kan det vara? ;-) Heja heja!

  Russin

  March 29, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment