Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Löpning på tid. Svinjobbigt!

Dagens löppass skulle sprungits i tisdags och är första passet under vecka sju för halvmaraprogrammet. För första gången skulle vi springa ett sammanhängande pass, utan gångpauser. Dessutom var både tid och sträcka utsatt. 21 minuter, 3 km. Det innebär att man ska tempot hålla 7 min/km. Jag har tagit det rätt lugnt på mina tidigare löpvändor, de längsta sammanhållande har varit tio minuter, så psykiskt kändes det väldigt långt. Vilket känns lite konstigt när en timme löpning tidigare inte varit något problem.

Jag gick tio minuter som uppvärmning, det var soligt ute och premiär för sommartightsen och endast ett lager under löparjackan (som tycks ha blivit mindre sen sist jag provade den, hur kan det komma sig..? ). Dagen till ära dammade jag också av mina Mizunos. Jag var helt enkelt riktigt snygg.

Löpningen gick bra, jag försökte hålla tempot kring 7 min/km, men det var rätt jobbigt. Även om det gick, så stretade pulsen upp och de få gånger jag kikade på pulsklockan var den över 190. Herregud. Men jag var envis och hade bestämt mig för att hålla tempot. Så det gjorde jag. När mina 21 minuter löpning var klara hade jag precis tagit mig tre kilometer plus den km jag gick som uppvärmning. Jag vände hemåt och gick hela vägen hem. Vilket tog lite längre tid.

Som helhet tog passet 60 minuter, maxpulsen enligt pulsklockan var uppe i 202, 99%, jag vet inte riktigt hur tillförlitligt det är, jag var dock riktigt slut på slutet av löpningen, men kanske inte riktigt att jag hade maxpuls? Snittpulsen var 160, 79%.

Är oerhört nöjd med min tröja från Nike som jag fyndade häromdagen. Så skön, så bra och så snygg = perfekt.

När jag kom hem blev det stretch och käk. Gott! Rödkål är en så himla underskattad grönsak.

 • Jag springer utan lutning på gymmets löpband nu för tiden (ibland och inte regelbundet)
  upplever dock att det är mycket skönare att springa på än att ställa in distansen…
  Men kanske är det för att när jag sprang på tid så sprang jag 3km, ca 20minuter, men distansen har jag ställt på 5km och det tar en halvtimme;O)
  BRA kämpat DUKTIGA du!
  <3

  Li

  March 31, 2011

 • Bra jobbat tjejen!
  Nu e vi på gång, nu e vi på gång!

  Nilla

  March 31, 2011

 • Riktigt bra jobbat!!! :)

  Helena

  March 31, 2011

 • Bra jobbat! :) Jag ska tametusan också ta mig ut och springa snart. Längesen sist!

  emmaluu

  March 31, 2011

 • Förjävla snyggt klädd och förjävla jobbat!

  Linda

  March 31, 2011

 • Li> Jäkligt bra att klämma in fem km på tio minuters extra tid. Det säger en hel del om hur mycket av vår prestation som sitter i huvudet.

  Nilla> Ja, vi komemr vara snabba gaseller i september, hurra!

  Helena, Linda och Emmaluu > TACK!

  ÄtaTränaKämpa

  March 31, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment