Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Den förbannade huvudvärken.

De senaste två veckorna har jag vaknat med huvudvärk varje dag. Jag försöker fundera på vad det kan bero på, kanske är det all tidsomställning efter Hawaii som fått kroppen att känna sig upp och ner vänd? Kanske. Är det våren som kommer med en omställning för kroppen?

Det är i vilket fall som helst väldigt jobbigt och i morse toppades detta med ryggvärk i kombination med träningsvärk i rumpa och ben.  Mitt planerade löppass i morse ställdes in, min föreläsning i morse fick också ställas in. Jag sov lite till och efter massage utav ryggen och två ipren, känner jag mig som en ny människa. Men jag kan ju inte äta smärtstillande var och varannan dag.

Någon som har något tips på vad man kan göra åt envis huvudvärk som man vaknar med?

 • Om det är huvudvärk du får när du vaknar kan det bero på att du biter ihop käkarna hårt när du sover. Botas med bettskena. Annars är ett hett tips att se över vätskebalansen.

 • Sen skulle jag nog också söka läkare för att kunna utesluta att det inte beror på något medicinskt tillstånd, men du kanske har koll på dina värden och vet att det inte t ex beror på högt blodtryck el dyl.

  Millis

  March 29, 2011

 • Åh! Jag har det likadant! Inte kul! Har fått remiss till sjukgymnast då de tror att det är spänningshuvudvärk men jag vet inte….förstår PRECIS hur jobbigt det är att gå lägga sig med det och sedan vakna med det igen. :(

  Martina

  March 29, 2011

 • Jag hade också så och det var så enkelt som fel kudde. Bytte och blev av med huvudvärken.

  natalie

  March 29, 2011

 • Kan ju dessutom vara något så enkelt som vätskebrist också. Har du kanske lagt om din kost som gjort att du tappar vätska? Enklast är att kolla färgen på urinen under dagen. Själv dricker jag alltid ett stort glas vatten innan jag går och lägger mig.

  Testa att spänna benmusklerna allt vad du kan när du vaknar, om du får någon form av krampkänning någonstans så är det förmodligen vätskebrist och kanske magnesiumbrist som en följd av detta.

  Läs mer:

  http://pulstagning.se/2011/march/utkast-mars-12-2011.html

  JOHN

  March 30, 2011

 • Ibland (och ofta flera dagar i rad) vaknar jag också med huvudvärk och det är verkligen ingen rolig start på dagen.. Men det brukar för det mesta ge med sig efter frukost och dusch för mig. (annars sätter jag mitt hopp till Treo, som jag också skrev i kommentar till dig i ett annat inlägg) Tror som någon sa här ovan att man kanske spänner/biter ihop käkarna när man sover..?

  Lisa

  March 30, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment