Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

När löpningen följer med på resan.

Jag brukar känna att något har satt sig i mitt system, när vanan är så stark att jag fortsätter med något, oavsett var jag är. Nu är jag i kalla Umeå, där vintern fortfarande visar vart skåpet ska stå. (Go winter!) Igår kom jag fram efter en ovanligt lång stund i flygplanet. Fyra timmar satt jag i den där flygplansstolen och såg hur den “extrema snöstormen” motarbetade våra försök att flyga. Man konstaterar förövrigt snabbt så fort man kommer lite norrut, att de har helt andra sätt att hantera snö som faller. Det är liksom inte snö överallt, bara för att det har snöat jättemycket. Varför kan inte den kunskapen komma ner till södra Sverige?

Nåja. Efter lunch och gos med världens finaste guddotter och hennes fina mamma, så var det löparskorna som kallade på mig. Jag sprang aldrig torsdagspasset i torsdags och det var minst sagt hög tid att sticka ut på en runda innan solen skulle lämna över norrland till beckmörkret. Ute var det mer än 10 grader kallare än hemma i Stockholm och mina vinterfodrade löpartights kändes plötsligt inte så vinteraktiga. Dagens pass såg ut såhär:

Inled passet med 10 min rask gång.
Jogga sedan 3 min, följt av 1 min rask gång.
Upprepa det 5 gånger, dvs totalt 15 min löpning.
(5×3 min jogg, med 1min promenad mellan)
Avsluta passet med 10 min gång

Benen kändes lite tunga och stela, om än pigga och glada över att få röra på sig. Skorna fick dock inget optimalt fäste i den hala snön så något tempo i löpningen blev det absolut inte. Men hjärtat fick jobba, kylan bet i kinderna och jag tog mig runt rundan utan att tapa bort mig. Mörkret lade sig sakta och kroppen var glad över att återigen följa planen och få röra på sig.

Jag kom tillbaka 50 minuter senare, då hade jag snittat pulsen på 151 bpm (74%) och maxat den vid 183 (90%) och förbrukat ca 600 kcal. Avslutade med 10 minuters stretch i trapphuset så att mina stackars nedfrusna ben fick tinas upp i lugn och ro. Är så duktig som stretchar noga!

Ett väldigt bra pass. Men stoltast är jag över att det överhuvudtaget blev av.


p.s Idag började dagen med en sån här fin fruktsallad med keso. Så gott!

 • Det har ju dock inte varit något snöoväder här uppe. Har ju haft sol i flera dagar :)

  Emmas Form - Träning & Kost

  February 12, 2011

 • Vad bra att du kan träna överallt. Välkommen upp till Västerbotten. Hoppas du har det kul i Umeå. Det är en bra stad. Ha en trevlig semester

  Ellinor

  February 12, 2011

 • Hej! min nystartade blogg kanske är ngt för dig!

  Anonymous

  February 12, 2011

 • Hej! min nystartade blogg kanske är något för dig?

  Anna

  February 12, 2011

 • Den där fruktsalladen såg underbar ut!

  Amanda

  February 12, 2011

 • Vad strongt av dig att ge dig ut trots kylan!! :)

  Veronica - Mot toppform

  February 12, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment