Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Är det inte det ena så är det det andra, eller så är det både och.

En dag, då kanske jag kommer ha ett vanligt liv, då jag befinner mig på samma plats i mer än fem dagar i sträck. När den dagen kommer, lovar jag att ge er mer kvalitet på den här bloggen. Okej?

Det är lite mycket nu. Samtidigt som vi ska flytta hela vårt bohag till en ny lägenhet innan vi åker till Hawaii på lördag, så har våra hästar åkt på en oerhört smittsam sjukdom (förmodligen kvarka för er hästkunniga) och vår gård är satt i karantän. Så, jag ska försöka vara på några olika platser samtidigt men inte i något annat stall än vårt, då smittan sprids oerhört lätt mellan hästar via människor.

Så här sitter jag nu i Stockholm och funderar över morgondagen. Alla mina tummar hålls för att proverna tagna på våra hästar ska visa en mindre aggressiv infektion än den vi befarar och att alla hästarna överlever, några är nu ganska illa däran. Dessutom hoppas jag att fölningen som är beräknad om fyra veckor ska ske efter att hästarna är friska.

Sa jag att båda våra katter ska föda kattungar när vi är borta? (Vickan, du kommer få häcken full på gården, no shit…)

Men nu ska jag sova och samla lite energi till morgondagen då jag ska packa ihop lägenheten OCH åka till landet och vara hästvakt. Just nu är det lite sport att vara jag. Men håll tummarna för hästarna, så är ni gulliga?

 • Nej! Håller verkligen tummarna för att det är en mildare form av kvarka. Där jag red för några år sedan så fick vi först en sjukdom som förlamade bakdelen på hästen (vilket vi fortfarande inte vet varken vad det var eller vad det berodde på) och några månader efter det så var det kvarka, så jag vet vilket helvete det är..

  Paula

  February 22, 2011

 • Åhh neeej! Vad sjukt jobbigt. Hoppas att pållarna snart mår bra igen. Kvarka är ju ingen höjdare precis! Inga föl eller så som är sjuka hoppas jag? Lycka till!

  Erika

  February 22, 2011

 • Åh nej fy! Jag hoppas verkligen det är en mindre aggressiv variant än det ni befarar…

  capturethismoment

  February 22, 2011

 • Fytuuuusan för kvarka. Det är Virkon S som gäller för hela slanten nurå! Minns när vi hade det i vårt stall. Började med Virkon S klockan 6 på morgonen och hästarna fick inte komma in förrän klockan elva på kvällen. Mitt i vintern i Norrland. Fyfan vilken dag det var.

  Linda

  February 22, 2011

 • Åh nej vad hemskt!! Såklart man håller tummarna för hästarna.

  Marieh

  February 22, 2011

 • Ohno… jag håller mina tummar hårt att hästarna inte har en aggressiv variant, att din rygg/förkylning är borta, att flyttandet går smidigt och att det blir FANTASTISKT på Hawaii!!

  JoHo

  February 25, 2011

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment