Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Dagens tankeställare:

Dagens tanke kring mat och ätande. Smaken sitter inte i mängden vi äter, mat blir inte godare ju större portion man äter (snarare tvärtom). Värt en tanke. Varför äter jag ofta för stora portioner? Varför känns det tryggt?

 • Nåt att ha i åtanke under julen kanske… Ofta blir det lite för mycket och då blir det verkligen inte godare…

  Keron

  December 16, 2010

 • Riktigt bra tankeställare :)

 • Fy fan vad rätt!!!!

  Katta

  December 16, 2010

 • Så klokt! Visst är det så att det inte blir godare för att man äter mycket. Känner igen mig i att ta om för att det var så gott och när jag hade bakat bröd så blev det inte en provskiva utan till slut tre stycken innan jag hejdade mig. Trygghet…ja, tänk om man skulle bli hungig…och mot all förmodan inte kunna få tag på mat under de närmaste minutrarna…. Skall helt klart jobba på detta, ett möjligt nyårslöfte kanske?!

  Som svar på din fråga om vad du ska träna ikväll så ger jag löpning som förslag. Utnyttja snön till att pulsa i och de hala uppförsbackarna för att få extra träning. Kämpa mot naturen och känn glädjen i att besegra den!

  Ulrika

  December 16, 2010

 • Intressant tanke! Jag tror att hjärnan hoppas på att nästa tugga/portion ska ge samma tillfredsställelse och njutning som den första tuggan/portionen gjorde. Vilket det, precis som du skriver, inte ger – utan snarare tvärtom.

  Åsa

  December 16, 2010

 • jag och min kille pratar ofta om det där, varför det känns tryggt och varför man nästan känner sig rädd när man ser att man har en liten portion framför sig. Kommer jag bli mätt på det här?

  Vi har inte direkt kommit på något svar, men båda försöker tänka att “det här är inte det sista mål mat du kommer äta i ditt liv, redan imorrn ska du på ett igen!” Funkar ibland – och ibland inte… :)

  fine

  December 16, 2010

 • Bra tankeställare! Jag älskar att äta MYCKET och tror det är för att jag inte gillar att vara hungrig. Eller för att jag gillar att äta helt enkelt. Men det är helt rätt att det inte blir GODARE för att man äter mer..

  Ska försöka tänka på detta på julafton då det alltid brukar bli för mycket av det goda.. :)

  Anna

  December 16, 2010

 • Hejhej.
  Väldigt bra tankeställare. Har inte tänkt så tidigare. Men ska göra det hädanefter!

  Tack :)

  Karro

  December 16, 2010

 • Klokt, så klokt!

  Sara

  December 16, 2010

 • Åh du är så fantastiskt förståndig, jag gillar din blogg av den anledningen att du alltid skriver om “pricken över i:et”. Klockrent och rena tankeställare eller/och knuffar i rumpan för oss andra =)

  Tack för all motivation!

  Josefine

  December 16, 2010

 • Hmmm maten är ju faktiskt minst lika god på en assiett………

  Mini

  December 16, 2010

 • Det här var precis vad jag behövde höra. Tänkte hugga in på glassen men började läsa din blogg istället.

  Tack!
  http://willgiveitatry.blogspot.com/

  Petra

  December 16, 2010

 • Så sant som det var sagt helt enkelt!!

  capturethismoment

  December 16, 2010

 • Otroligt bra tankeställare, och så himla sant! Jag kämpar med en ätstörning (hetsätning) och jag känner igen mig så väl i dina tankar. Dín blogg är en oerhört stor inspirationskälla till mig, som får mig att kämpa vidare.

  Tack för att du finns och förgyller bloggvärlden!
  Kram kram

 • Kloka ord!

  Jessica

  December 18, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment