Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Ångest.

Idag, kvart över elva, ska en kvinna borra jättemycket i min tand. Jag brukar inte vara så kinkig med sådana grejer. Jag har opererats och tametusan varit med om att två läkare drog isär min arm när den var bruten och benbitarna överlappade varandra (long story..). Men jag känner mig LIVRÄDD.

Det har borrats två gånger i mina tänder. En gång i min gamla hemstad av en tandläkare när jag hade ett ytterst litet hål på en tand, för flera år sedan. Mitt enda problem den gången var att det gjorde sjukt ont och min tandläkare sa åt mig att skärpa mig, jag var bara sjåpig. Jag minns att det kom tårar. Till honom gick jag inte tillbaka.

Den andra gången var för någon vecka sedan och trots att jag fick smärtstillande två gånger, så gjorde det ont. Så nu har jag fått för mig att jag är extremt motståndskraftig mot smärtstillande och kommer få genomlida en borrning med total smärta. Kul. NOT.

Så, nu ber jag om ert fulla stöd. Tänk på mig, peppa mig och lova mig att jag kommer överleva? Som det känns nu skulle jag föredra att bli sövd. (Jag minns den gamla goda tiden när jag hade tandställning och LÄNGTADE till tandläkaren, för att det var roligt där..My god, vad naiv jag var!)

 • Det är lite som en djup massage; det gör ont men gör gott. Jag gillar att gå till tandläkaren. När jag var liten älskade jag det. Mamma brukar berätta om hur jag blev besviken när jag fått gå därifrån utan att ha borrat. Jag var kanske lite konstig men sån var jag och jag är väl fortfarande inte helt “normal”.

  Kom ihåg att andas genom smärtan! Slappna av och bara tänk på att andas. Jag brukar fokusera på smärtan. Det hjälper mig. Och ja, du kommer att överleva.

  Anonymous

  December 2, 2010

 • Problemet är att jag inte tycker om massage heller, just på grund av smärtan. Måste det göra ont?

  ÄtaTränaKämpa

  December 2, 2010

 • Jag förstår precis vad du menar. Jag tog mod till mej och har börjat fixa mina stackars tänder bara för någon månad sedan och då var det närmare 17 år sen sist…

  Jag håller alla tummar för dej och jag är helt övertygad om att de kan bedöva så att inte heller du behöver ha ont under behandlingen.

  Kram!

  Åsa

  December 2, 2010

 • Jag är så van med hål och borrning att jag tyvärr inte orkar vara rädd längre…
  Det jag tycker är jobbigast är som tidigare nämnt att de går så hårt åt i min plånbok och även ljudet.
  MEN du kommer klara det och överleva!
  <3

  Li

  December 2, 2010

 • Hehe, det är inte nu jag ska nämna att det har hänt att jag somnat i tandläkarstolen va? Skämt åsido, jag tror nog det är undantagsfall att bedövningen inte tar och det beror ju dessutom var de ska bedöva, så det ska nog gå bra idag ska du se.

  Millis

  December 2, 2010

 • Det ska inte göra ont om du får bedövning. Då har du fått för lite och tandläkaren har gjort fel. Gå till Västermalmskliniken. Marika på Västermalmskliniken är väldigt duktig och trevlig. Hon har tidigare jobbat på tandakuten med att mest göra akuta rotfyllningar, så hon vet vad hon håller på med. Om man ber om bedövning så ser hon till att man inte känner något över huvud taget…

  N

  December 2, 2010

 • Usch, stackare! Hoppas det gick bra! Själv var jag hos tandis fyra gånger i somras, och jag blev då upplyst om att det var svårare att bedöva i underkäken (eller var det överkäken?), och då kände jag lite trots 2 doser bedövning. Men jag överlevde faktiskt, trots att jag inte trodde det från början. Hoppas du också gör det. ;)

  Prralin

  December 2, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment