Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Mål för 2020: bot mot fetma.

Hälsade på hemma hos min mormor idag. Hon hade, förutom att hon handlat godis för tresiffrigt belopp, en Illustrerad Vetenskap hemma. Jag bläddrade lite i den och hittade den här artikeln om mål för forskningen 2020. Nu är det här ju populär vetenskapligt och jag har inte läst forskningen det baseras på.  Men jag tyckte ändå det var intressant.

Fettdepåerna bidrar till att reglera aptiten, men äter vi för mycket, kan de utveckla ett inflammationstillstånd, som får stora delar av ämnesomsättningen att braka ihop. Aktiva muskler motverkar inflammationstillståndet och det är säkert orsaken till att motion gör det lättare att hålla vikten.(…..) Inflammation i fettdepåerna och förskjutning av kroppens biokemiska balans är troligen orsaken till fetma.

Vad tänker ni? Jag tror det ligger mycket i just den kunskapen.

bloglovin

 • Himla intressant!

  En oerhört bra anledning att aktivera sina muskler, helt klart, även innan man vet hela sanningen.

  Tack Stockholm för muskelstärkande snömodd! Det är lite som att gå i sand (fast halare!), man får åka pulka och kanske t o m skotta snö. Härligt!

  AC

  November 25, 2010

 • Inte för att verka plump, men är det inte “bara” så att dom äter för mycket? Missförstå mig inte nu, men jag tycker det är märkligt att man ska ha något att skylla på istället fö ratt ta tag i problemen. Jag säger inte att det är lätt utan jag tror att fetma är i grunden ett psykiskt problem. Boten mot fetma är att äta mindre och röra sig mer.

  Disa

  November 25, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment