Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Tränar mig på att lyssna på kroppen.

Jag vilade igår och planerade att träna två ganska hårda pass idag. Kände mig inte särskilt sugen, men jag vet att har jag bara bestämt mig så kan jag göra vad som helst.

Åkte till stallet och fick ett sms som fick mig att stanna upp lite och verkligen känna efter. Jag kände mig låg, trött och jagad. De senaste veckorna har en ovan trötthet intagit min kropp och en stor mängd hår rasat av mitt huvud. Det borde varit et varningstecken att ta på allvar, varför har jag inte gjort det tidigare? Jag lyfte helt enkelt upp telefonen och bokade in en tid på min vårdcentral. De var ganska övertygade om att det är min hypotyreos som spökar och vill ta prover på mig Kanske hittar de ingenting, men kanske kan jag få lite hjälp.

Jag kände efter lite till och när kroppen känns som att två dagar i en säng är precis vad den vill ha, så är det kanske dumt att tänka sig två hårda pass på gymmet. Jag tänkte på vad jag skrev till en vän att “Jag går på vilja just nu” och tänkte att jag kanske inte måste vilja så mycket, just idag. Jag vet att min vilja är stark och därför måste jag ibland vara försiktig med den. Vilja lite lagom.


Jag avbokade båda passen, åkte hem efter en underbar ridtur i det vackra hästvädret på en fantastisk häst och tänker göra absolut ingenting ikväll. Gärna ska detta ingenting utföras i sängen.

Idag tränar jag mig på att lyssna på kroppen.

 • Du gör klokt i att vila! Lyssna på dig själv nu. Det är inte värt att ta ut dig, du behöver orken för annat.

  Camilla - BMI 36 till 25

  October 4, 2010

 • Då är vi två idag Ella :-) Jag har varit i Helsingfors och hälsat på en kompis i helgen. Det har varit sena nätter, alldeles för lite sömn och jag har varit sååå trött hela dagen. Jag insåg att mina planerade pass ikväll inte var någon bra idé, speciellt som jag har ett pass inbokat med min PT imorgon bitti 7.30. Så jag stannade hemma i soffan ikväll. Ska gå och lägga mig tidigt, tidigt och det ska bli så himla skönt!

  Millis

  October 4, 2010

 • Klok som en bok :)

  Ida

  October 4, 2010

 • Helt rätt! När kroppen skriker efter vila så vila. Den där viljan kan ställa till det för en ibland.

  Ulrika

  October 5, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment