Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Jag vill vara allt, även om jag är dålig.

Jag vill vara cyklist, löpare, dansare, boxare, skidåkare, simmare, ryttare, styrketränare, yogare, jagvetintevadare.

Jag vill inte välja. Jag vill var allt, även om jag är dålig.

Kunna njuta av en frostigt vacker ridtur på en ångande häst i ena stunden, känna glädjen i kroppen när rytmen och dansen tar över kroppen i en grym koreografi i en annan, få frihetskänslan i magen på en snabb damcykel (haha) som kan ta mig vart som helst och se vacker natur mot slät asfalt, njuta av barrdoftande stigar, med enbart ljudet från mina asics mot marken. Rytmiskt och meditativt. Jag vill känna musklerna pumpa i kroppen när jag övervinner en övning/en vikt/mig själv och känner hur styrkan både föds och utmanas i kroppen under ett grymt styrketräningspass, kunna använda hela min kroppstyngd i en ordentlig spark, pumpa på all min kraft mot ett par mitsar och känna hur all energi, både positiv och negativ, följer med ut i slaget och används till något konstruktivt, flytta fokuset till en liten boll och ge den all uppmärksamhet under 45 minuter med ett rack som enda hjälpmedel, utmanas av min motståndare, vinna och förlora. Kunna stå i hunden och känna kraften komma inifrån, känna hur muskler arbetar och samarbetar, gör mig smidig och stark, lång och balanserad. Känna kylan bita i kinderna när solen glittrar i snön och våga känna tryck i skidorna i en perfekt sväng.

Jag vill kunna gå in i vilken aktivitet som helst och njuta av den, även om jag är “dålig” på den. Även om jag förlorar. Även om det är kämpigt och jobbigt också. Så vill jag vara allt. Jag vill inte välja. Jag vill få njuta av guldkornen i varje aktivitet.


 • Det där känner jag igen! Jag tycker det är en bra egenskap att vara nyfiken och vilja testa allt och behärska det mesta – det är bara att köra på!

  Cie Rozenqvist

  October 22, 2010

 • Men snart är det din tur igen :) Fast grymt tråkigt och rastlöst att inte träna!

  pilla

  October 22, 2010

 • Man kan vara allt när man inte har ambitionen att vara bäst på något. Det är det som är det fina med att “bara” vara nästan vanlig motionär.

  Cathrin

  October 22, 2010

 • kan du inte det då?

  Träningsglädje

  October 22, 2010

 • Sara> Jo, det kan jag! Det är det som är så fint. Man skulel kunna säga att dte var ett inlägg utan något riktigt skäl, jag bara sa en massa självklarheter, men av någon anledning behövde de sägas :D

  ÄtaTränaKämpa

  October 22, 2010

 • :D

  Träningsglädje

  October 22, 2010

 • Jag kör en FB-variant och skriver “gilla”.

  : )

  AC

  October 22, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment