Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Idag firar vi..med filmjölk!

Jag tror att jag nådde botten igår kväll och inatt. Jag grät och grät och det gjorde så himla ont i magen. Min fina, annars ganska platta mage, var uppsvullen som en biaframage. Jag såg höggravid ut och magen var stenhård. Hur jag än låg gjorde det ont och jag kunde inte sova särskilt mycket inatt för det värkte så mycket.

Inte blev det bättre när jag ringde vårdguiden och de upplyste mig att jag inte alls borde äta blåbärssoppa, som en sjuksköterska tipsat om, för att det är för sött och det gynnar bakterierna som jag vill ta ihjäl och att det faktiskt kan dröja tre veckor innan man blir frisk.

Tre veckor? Jag har varit dålig sen i söndags, fem dagar och det har varit ett helvete. Jag orkar inte ens tänka tanken att stå ut i 16 dagar till.

Det positiva i den här skiten är att idag vaknade jag utan biaframage (jag tänker definitivt inte försöka äta någon form av skorpa eller rostat bröd igen, ever) och kände mig hungrig. Men inte bara det, jag kan sitta upp! För första gången sen i lördags sitter jag helt smärtfritt upp. Så det har jag firat med att dricka några klunkar filmjölk och hoppas på att det fungerar bra med magen.

Det känns verkligen som ett framsteg. Nu hoppas jag på att bli blixtsnabbt mycket bättre till mammas öppet hus på lördag. Hoppas hoppas!


Sjuk, men trycker fram ett leende för kameran.

 • 3 veckor låter ganska troligt tyvärr!! Jag mins när min kompis fick de i gymnasiet, hon var borta från skolan i 3-4veckor o säkert 10kg lättare när hon kom tillbaka!!

  Marie

  October 14, 2010

 • Usch, jag förstår att det är asjobbigt att vara så sjuk :/ jag hade svininfluensan förra hösten och då var jag dessutom i London och jobbade som au pair och var helt själv. värsta som hänt mig typ. huvva!

  Paula

  October 14, 2010

 • Din sjukdom slår min med hästlängder helt klart… Men filmjölk? Är inte det ganska svårsmält för magen? Nå, du känner säkert bäst själv vad som funkar! Krya på dig :)

  Erika

  October 14, 2010

 • Erika> Jag blir helt förvirrad av alla olika bud jag får. Det är verkligen helt olika beroend epå vem man frågar. Filmjölk har fungerat rätt okej idag, men enligt vissa ska man absolut inte äta laktos vid diarré och enligt vissa är dte väldigt bra. Total förvirring..

  ÄtaTränaKämpa

  October 14, 2010

 • Krya på dig!

  Anna - ERAR

  October 14, 2010

 • Okej, jag ska vara tyst fortsättningsvis så det inte blir fööör många åsikter hehe :)

  Erika

  October 14, 2010

 • Hej!

  Åh, så skönt att läsa om detta!

  Min mage började för 2 år sedan, runt lucia. Jag trodde det var av all julmat.

  I september har jag fått besöka akuten 2 ggr och bägge gångerna var magen stenhård och uppsuvllen som att jag skulle föda när som helst! Och stenhård som en pilatesboll.

  Kramper i form av kraftiga menssmärtor. Det var så skönt att när jag var på akuten, att magen var så här, att läkarna fick känna och se på den.

  Förra hösten fick jag göra ultraljud och allt var ok.

  Alla prover som har tagits ( ikl gluten och laktos ) är hur bra som helst.

  Ändå får jag tillsägelse att varje gång magen blir så här, måste jag komma in! Men hur roligt är det att besöka akuten, när magen kan bli så här 3 ggr på en vecka!

  Jag märker av det om jag slarvat med måltiderna, ätit mkt fet mat. Så jag har varit bergsäker på att det är gallsten. Men även dom proverna har visat sig vara fin fina.

  Hoppas magen är bättre nu!

  // Anna

  Anna

  October 14, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment