Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

“Nära döden”-pass.

Oh my god. Jag visste inte vad jag gav mig in i imorse när jag glatt styrde cykeln mot gymmet. En timmes spinning brukar vara tufft men helt klart överkomligt. Idag trodde jag att jag skulle svimma efter halva passet.

Jag har svårt att hantera de stora pulstopparna som man möter på redan efter halva passet. Jag tror att jag är mer van vid att köra på jämn belastning under större delen av passet för att låta de sista 10 minutrarna vara döden. Jag är med andra ord inte så bra på att komma tillbaka efetr en ordentlig pulshöjning.

Efter 20 minuter av dagens pass bjöd instruktören oss på 7 intervaller à 45 sekunder vardera med 15 sekunder villa mellan. varannan intervall skulle ske stående på tungt motstånd och vartannat sittande med ordentligt tempo i benen. Efter första stående intervaller rusade min puls och mjölksyran kom som på beställning. Det var först därefter som vi blev varnade för att samla på oss mjölksyra. Jaha ja.


Orkar knappt hålla ögonen öppna efteråt

Hur ska man kunna motivera sig själv att ge allt om man veta att det sedan väntad 30 minuter till, när man är klar? Jag fick jobba i varje intervall med att fokusera på Varför jag var där (= För att jag vill, för att jag vill bli starkare, lättare, uthålligare), Vad jag kan påverka (=min insats) och Hur jag kan göra för att känna mig som nöjdast efteråt (= ge allt). Dessutom peppade jag mig hela tiden med tankar såsom “Jag orkar, håll ut hela vägen, håll tempot, jag är grym!” Man blir så oerhört mycket starkare då än när tankar såsom “Jag orkar inte, fy fan vad jobbigt, benen är tunga och sega, det är så jävla jobbigt” Då kroknar jag direkt.

Efter intervallerna, då var jag dock helt slut. Det fanns inget tryck kvar i benen och så fort jag pressade kom mjölksyran och fick hela benen att kännas som tunga stockar. Aj då. Dessutom trodde jag att jag skulle svimma och ramla av cykeln, det svartnade nästan för mina ögon. Jag var så sjukt trött. Att det dessutom var sjukt varmt inne i spinningssalen och akut syrebrist gjorde väl inte saken bättre. De 30 minuter som bestod av passet kändes som en omöjlighet och jag sänkte ribban en aning och försökte trampa ur mjölksyran.

Svetten rann verkligen om mig och jag kände mig nära döden varje gång vi fick direktiv att pressa upp pulsen igen. Jag ville helst bara vara färdig med passet. Lyckades under sista låten piska upp pulsen igen och sen var nedvarvningen en skänk från ovan.

När jag hade stretchat och kände mig en aning nedvarvad avslutade jag med en liten 6VU cirkel. Armhävingar, plankan och jägarvila. Tre varv. Man kan väl säga att jägarvila inte är så jättesmart att köra efter ett mjölksyredrypande spinningpass, men jag kämpade på och fick sammanlagt ihop 30 st armhävningar, 3 minuter i plankan på knä och 1 min och 40 sek i jägarvila.

Kände mig helt klart grym efteråt och endorfinerna gör sitt jobb i kroppen just för stund. I love!

Tid: 55 min
Maxpuls: 194, 96%
Snittpuls: 157, 77%
Kaloriförbrukning: 706


Ni skulle sett hur rätt mitt ansikte var precis efter passet, vilken pärs! Men jag var färgglad i alla fall..


 • Älskhata sådana där pass! Är inte heller bra på att komma igen efter hårda intervaller, men ack så skönt det är när passet är avklarat och man sitter där och inte kan göra annat än att vara nöjd över sin prestation.

  Jävligt snygga byxor förresten!

  Sofia

  September 25, 2010

 • Bra jobbat vännen! Blir riktigt impad! Städade lägenheten nyss och hittade några trisslotter som hellre ska ligga i ditt hem än i mitt! Ska se till att få iväg dem på posten!

  Håller med! Snygga träningsbrallor!!!

  Sara

  September 25, 2010

 • Åh jag saknar sumpans gym lite när jag ser dig där :(

  Cissi

  September 25, 2010

 • Shit! 96% i maxpuls – det kallar jag bra jobbat!

  Ulrika

  September 25, 2010

 • Skitsnygga byxor!

  Jenny

  September 26, 2010

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment