Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Återhämtningspass med pigga ben.


Jag och Sara efter passet. Svettiga. Jag älskar Saras tröja “Lazy sucks, just do it” Så sant!

Det var andra gången för mig på ett av legendariska Pias spinningpass på hötorget. Förra gången satt tröttheten i resten utav kvällen. Idag skulle det visa sig vara dags för ett helt nytt pass. Återhämtningspass. Jag måste hylla proffsigheten hos en instruktör som lyfter fram vikten utav sådana pass och inte bara faller för trycket att köra skiten ur sina deltagare på varje pass.

Jag vet inte om någon känner igen sig, men jag tycker ofta att all träning som inte ger mig vaga spykänslor alternativt en känsla efteråt att man verkligen kört igenom hela kroppen ordentligt, inte är lika rolig eller “nyttig” träning. Men saken är den att kroppen inte riktigt fungerar om man varje gång kör max. Kroppen behöver variation i intensiteten för att hålla och för att hinna återhämta sig. Framförallt om man tränar fem-sex dagar i veckan.

Jag gillade passet, även om jag genomgående saknade pulstopparna. Målet var att ligga på 80-85% av maxpuls, det kan låta enkelt, men vet ni hur futtigt det känns att inte få trycka upp pulsen ordentligt? Att motivera sig att köra stadigt och jämnt. Svetten rann dock och kroppen tyckte nog att det var rätt jobbigt ändå. Sara satt på cykeln bredvid mig och bara en sådan sak gav än mer energi.

På sista berget fick vi halvt om halvt tillåtelse att köra ett ryck och pressa upp pulsen en bit till och jag kunde inte låta bli. Kroppen svarade direkt och pulsen pinnade upp några snäpp. Upp till 94% till och med. Det blev ett perfekt pass för mig i slutändan. Lite lugnare återhämtning efter den konstiga sjukdomen förra veckan men ändå lite puls på slutet. Och svettigt var det. Det ser ni väl kanske på bilden..

Tid: 55 min
Maxpuls: 190, 94%
Snittpuls: 158, 78%
Kaloriförbrukning: 680

P.S. Jag tror jag börjar förstå tjusningen med spinning, nu är det bara könet som är negativt inställt till aktiviteten.. D.S.

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment