Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Fantastiska Fluga.

Igår red jag en sväng på Fluga efter att fångat henne i hagen i stort sett utan några problem. Hon vet att hon får godis när hon kommer och ibland försöker hon sno åt sig godiset utan att bli fångad, men för det mesta går det bra. Hon är fortfarande spänd och stressad, men på en helt annan nivå än tidigare.

Jag bestämde mig för att ridturen igår skulle vi avancera från bara skritt till även tölt och trav. När jag satt upp var hon så pass cool att Eggert blev förvånad när han kom förbi med hingstarna. Bra start.

Eftermiddagen bjöd på fantastiskt ridväder, solen som var guldig  sände ett varmt ljus över oss och var inte riktigt, men nästan på väg ner och ljuset speglade sig i isen på ån, himlen var uppdelade i olika pastellfärger, minusgraderna bet i kinderna och luften var sådär härligt kall och frisk.

Och Fluga, hon var fantastisk! Pigg och glad, men avslappnad och gick som en dröm. Satt med ett leende från öra till öra och ville aldrig kliva av. Helt otrolig häst. Hon bjöd mig på en liten galopp också, längs den snöknarriga vägen. Hur kan man inte bli förälskad i den hästen?

 • Alltså, jag hatar vinter och snö, men dina bilder och berättelser gör att jag också vill bli islänning :D !

  soffan

  January 27, 2012

 • Hon verkar så underbar! Skulle vilja träffa henne :) Är alla hästarna oskodda? Tänker att man måste ju hålla på och brodda och greja annars men det verkar du slippa? Å utan skor slipper man ju styltor och annat jobbigt… Vad skönt!

  erika

  January 27, 2012

 • Alla hästar är skodda och broddade hela tiden. Så gör vi hemma också. Dock så är det jobbigt så fort det går över nollan och blir tö-snö, för de har inga snöulor. Dessa styltor är inte att leka med. Lägg på isig väg och kraftig vind på det.

  Det är inte omöjligt att det kommer gå att träffa den där lilla fröken i Sverige framöver. Men inget är bestämt än :)

  ÄtaTränaKämpa

  January 27, 2012

 • Älskar färgskiftningarna i hennes man! Och så har hon snälla ögon.

  Katharina W

  January 27, 2012

 • Aha! Jo jag har alltid haft mina skodda och broddade hela tiden också inklusive snösulor! :) Men tänkte Island verkade lite mer hardcore hehe. De svenska halvbloden är ju lite mesigare ;)

  Shit så spännande med pållen!! Håll mig/oss uppdaterade!

  Erika

  January 27, 2012

 • men sååå vacker!!

  Suzan

  January 28, 2012

 • Om hon ska med hem får du väl ta och låta henne träffa någon stilig herre först innan hon åker? Två flugor i en smäll? :)

  Malin

  January 28, 2012

 • Hej!

  Gillar verkligen att följa dig din tid på Island, även här hemma i Stockholm förstås men ditt liv på ön är så annorlunda livet man lever i Stockholm. =)

  Var inne och kikade på Snäcksjön Triathlon och var sugen på att hoppa på denna tävling, tänkte att det säkert är långt bort men så såg jag på FBs karta att det är ju hur nära som helst! Jag är ju uppvuxen utanför Alunda men bor i Stockholm sen några år tillbaka. Vi gifte oss i det gula huset närmast vägen där man svänger vänster mot Stenskär, på vägen mellan Norrskedika och Öregrund. =)

  Tänk vad världen är liten. =)

  Ha det så bra där borta på ön.
  Elin

  Elin

  January 28, 2012

Leave a comment  

name

email

website

Submit comment